"Це не ліки і не нудний атрибут здорового способу життя": Супрун розповіла, чи треба їсти суп

Багато людей вважають, що обідати супом обов'язково, бо інакше не уникнути хвороб шлунка.

Їсти чи не їсти суп — більше питання смаку, аніж здоров‘я. Навіть якщо ви зовсім відмовитеся від нього, це не матиме шкідливих наслідків. Адже в країнах, де майже не їдять рідкі страви – показник гастроентерологічних захворювань не має суттєвих відмінностей від нашого, пише на своїй сторінці у Facebook в.о. глави МОЗ Уляна Супрун, передають Патріоти України.

"Жодного наукового підтвердження, що їсти суп потрібно щодня, немає. Збалансоване різноманітне харчування і достатньо рідини упродовж дня позбавляють нас потреби їсти суп чи борщ", - зазначила вона.

Також виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я назвала кілька причин, чому суп все ж таки варто час від часу куштувати:

- забезпечення потреби в споживанні овочів; - ідеальний варіант збереження поживних речовин;

- суп чи борщ — це рідина, а добре зволожена їжа краще перетравлюється.

"Суп — це не ліки і не нудний атрибут здорового способу життя, який ми мусимо споживати щодня. Це проста і зручна їжа, яка може мати велику користь для здоров’я", - наголосила Супрун.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

14 вересня - Воздвиження Хреста Господнього: Що категорично не можна робити в цей святковий день

неділя, 14 вересень 2025, 0:07

14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

субота, 7 червень 2025, 23:10

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...