Це не туалети, Кличко не рекламуватиме: Киян чекає суттєве підвищення тарифів

Ще на початку року мер "клявся", що житлові тарифи, котрі формуються містом не підвищуватимуться. Заощаджують на передвоборчу гречку?

Кияни отримають платіжки зі збільшеним тарифом на послуги з утримання багатоквартирних будинків та прибудинкових територій у серпні, заявив журналістам заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Українські новини".

"Був підвищений тариф на послуги з утримання будинків. Щодо сектору будинків, які управляються комунальними керуючими компаніями, незабаром, у серпні, частина киян отримає платіжки вже з новими тарифами, скоригованими", – сказав Пантелеєв.

Він зазначив, що середній тариф для киян, будинки яких належать до комунальних ЖЕКів, залишається нижчим, ніж тариф для мешканців будинків, обслуговування яких здійснюють комерційні структури.

"Ми говоримо про те, що тариф, навіть новий, для комунального сектору залишається меншим, ніж середній тариф для комерційних ЖЕКів. Середній тариф для комунальних ЖЕКів – 5,8 грн за м², для комерційних підприємств – 8,23 грн", – додав Пантелеєв.

За його словами, приблизно 60% житлового фонду столиці обслуговують комунальні керівні компанії, а решту 40% – комерційні структури.

17 червня Пантелеєв заявляв, що підвищення квартирної плати в будинках Києва пов'язане з різким зростанням збитковості підприємств у сфері житлово-комунального господарства.

Влада Києва затвердила нові тарифи на послуги з утримання будинків, споруд і прибудинкових територій із 1 липня. Відповідне розпорядження №668 від 6 червня оприлюднено на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...