Це небезпечно: Гітлерівська Німеччина і Радянський Союз відмовились від ідеї мосту через Керченську протоку, - еколог

Російські окупанти ігнорують серйозні ризики, які змусили гітлерівців відмовитися від будівництва Керченського мосту під час Другої світової війни.
Олександр Соколенко

Інженерний об'єкт був із самого початку небезпечним і може завалитися будь-якої миті, - заявив в ефірі Обозреватель.LIVE еколог Олександр Соколенко, передають Патріоти України.

За його словами, об'єкт, не можна назвати безпечним з низки об'єктивних причин.

«Недарма ще за часів війни фашисти не змогли його побудувати. У радянські часи ніхто не брався за цей проект тому що там дуже складна геологія... Карстові порожнечі, які знаходяться на дні Керченської протоки. Їхній обсяг 20-30 метрів, будувати міст дуже складно», - пояснив експерт.

Соколенко наголосив, що ніхто не гарантуватиме безпеку моста в разі його споруди. «Якщо він не завалиться або там просто не почнеться деформація», - пояснив він.

«Будівництво впливає на течії до Керченської протоки, що з'єднує Азовське та Чорне моря», - сказав експерт.

Сформована екосистема порушується, зазначив Соколенко, і ускладнює міграцію морських ссавців.

«Багато питань щодо екологічної безпеки... Сьогодні контролю за Керченською протокою немає, жодна українська служба або інспекіця не може контролювати ситуацію і не може оцінити збиток, нанесений зовнішньому навколишньому середовищу цими роботами.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...