"Це підриває довіру до України", - Гройсман про лист міністра фінансів послам G7

​Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає неприйнятним лист міністра фінансів Олександра Данилюка послам «Великої сімки», в якому той поінформував про конфлікт з прем'єр-міністром.

«Ми з колегами-міністрами після засідання уряду в присутності Данилюка обговорювали це питання. Всі колеги вважають, що навіть такий лист був абсолютно неприйнятним, а його реакція була невиправданою і емоційною», - сказав В. Гройсман в ефірі телеканалу 112 Україна, передають Патріоти України.

За словами глави уряду, Данилюк «вибачився за цей лист, сказав, що це його помилка, що він неправильно зробив». «Але, тим не менш, це був лист вже не про Данилюка, який написав Єврокомісії, це був лист, який підриває довіру до самої України, що є абсолютно необгрунтованим», - додав Гройсман.
Як повідомлялося, 23 травня міністр фінансів Данилюк на засіданні уряду безуспішно намагався добитися призначення свого радника Яни Бугримової на посаду заступника міністра. Після короткої перепалки з Гройсманом міністру було відмовлено в його проханні.
Глава Мінфіну також звернувся до послів G7 з листом, щоб уникнути можливих маніпуляцій навколо інформації про його конфлікт з главою уряду. Згідно з документом, оприлюдненим «Економічною правдою» 31 травня, Данилюк зазначив, що наполягає на праві формувати самостійно свою команду без узгодження з прем'єром або президентом.

Нагадаємо, наступного тижня Верховна Рада України може з ініціативи прем'єр-міністра Володимира Гройсмана звільнити Олександра Данилюка з посади глави Мінфіну.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...