Це рятує життя: В якому віці і які прививки треба робити (інфографіка)

Вакцинація - єдиний дієвий спосіб уберегтися від безлічі інфекційних захворювань і попередити розвиток ускладнень, зазначають в МОЗ.

Рівень планової вакцинації проти кору в Україні в 2017 році виріс більш ніж удвічі в порівнянні з 2016 роком. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я, передають Патріоти України.

За 12 місяців 2017 року по всій Україні згідно з календарем щеплень було вакциновано 93,3% дітей першою дозою вакцини (в один рік) і 90,7% дітей другої дозою (в шість років). "Для порівняння, в 2016 році менше половини українських дітей були вакциновані проти кору за графіком - 45,5% дітей у віці один рік і 32,1% дітей шести років. Тоді, за зведеною оцінкою Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ, - ред.) і Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), Україна була на третьому місці в світі серед країн з найнижчими показниками охоплення щепленням від кору", - відзначили в прес-службі.

У відомстві зазначили, що довіра до вакцинації українських батьків зростає. Згідно з опитуванням ЮНІСЕФ в Україні, в 2017 році, 84% батьків сказали, що дотримуються або намагаються робити щеплення своїм дітям за календарем профілактичних щеплень. Для порівняння, в 2014 році календаря дотримувалися лише 63% опитаних.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...