Це так скрепно: "Росавіація підробляла сертифікати льотної придатності літаків "Руслан", - ДП "Антонов"

В результаті незаконних дій Росавіації і AMTES GmbH літакам Ан-124-100, експлуатантом яких є Авіакомпанія «Волга-Дніпро» (РФ), була продовжена льотна придатність, що ставить під загрозу безпечну експлуатацію даних літаків.​

Відносно посадових осіб Росавіації і групи «Волга-Дніпро» (РФ) порушено кримінальне провадження за підробку сертифікатів льотної придатності літаків «Руслан». Про це повідомляють в прес-службі юридичної фірми «Ільяшев і Партнери», що захищає інтереси держпідприємства «Антонов», передають Патріоти України.

«Національною поліцією України внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, за фактом зловживання службовим становищем та підробки документів при продовженні льотної придатності літаків Ан-124-100 «Руслан» посадовими особами Федерального Агентства повітряного транспорту Російської Федерації (Росавіація) і німецької компанії AMTES GmbH, яка входить до групи компаній «Волга Дніпро» (Росія)», - йдеться в повідомленні.

Правоохоронні органи за заявою ДП «Антонов» як власника Сертифікату типу літака розслідують факт сертифікації Росавіації компанії AMTES GmbH в якості розробника модифікації літака Ан-124-100 і видачу на підставі підроблених документів Додаткового Сертифікату типу на зміну типової конструкції «Підтримка льотної придатності в частині підтвердження ресурсу і терміну служби».

Юристи підкреслюють, що в результаті незаконних дій Росавіації і AMTES GmbH літакам Ан-124-100, експлуатантом яких є Авіакомпанія «Волга-Дніпро» (РФ), була продовжена льотна придатність, що ставить під загрозу безпечну експлуатацію даних літаків.

«ДП «Антонов» є відповідальним за збереження конструктивної цілісності типової конструкції всього наявного парку літаків «АН» на протязі всього терміну їх експлуатації, - зазначив Роман Марченко, старший партнер юрфірми «Ілляшев і Партнери». - Ми сподіваємося, що всі причетні до продовження ресурсів «Русланів» в обхід «Антонова» будуть вже протягом найближчого часу притягнуті до кримінальної відповідальності і оголошені в розшук по лінії Інтерполу».

Підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк до шести років.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...