"Це вам не рюкзака "шити": Заступник Авакова через "вигідний" для його відомства обмін подарував забудовнику квартир на 100 млн", - журналісти (відео)

Керівник Національної гвардії України Юрій Аллеров узгодив із забудовником заміну житлового комплексу, в якому гвардійці мали отримати квартири.
Юрій Аллеров

Як наслідок, замість квартир у ЖК "Аристократ" на Печерську, військовослужбовці отримали квартири на околиці Києва. Різниця в ціні становить понад 100 млн гривень. Про це йдеться в розслідуванні програми "Наші гроші з Денисом Бігусом", передають Патріоти України.

Зокрема, в 2000-х Нацгвардія (тоді - Внутрішні війська) передала майже гектар землі на території військової частини 2260, що на Євгена Коновальця, 34 (Печерськ), під будівництво житлового будинку.

За умовами договору нацгвардійці мали отримали 20% готових квартир та частину паркомісць. В угоді із забудовником від 2015 року йдеться про 50 квартир площею понад 4 000 квадратних метрів та 30 паркомісць.

Але восени 2016-го, коли забудовник "Укрбуд Девелопмент" вже закінчував зводити будинок, командувач Національної гвардії Юрій Аллеров підписав додаткову угоду, згідно з якою нацгвардійці відмовляються від квартир і паркомісць на Печерську, натомість отримують 65 квартир у ЖК "Оберіг" на околиці міста, в промисловій зоні, за кілька кілометрів від останньої станції метро "Червоний хутір".

У розслідуванні йдеться, що різниця в ціні становила понад 100 млн гривень. Хоча за документами цей обмін значився не просто рівноцінним, а й навіть вигідним для Національної гвардії.

Пояснень обміну квартир у Нацгвардії відразу декілька. "Перша і основна причина: хотіли отримати нерухомість у об’єкті, що вже здано в експлуатацію, а не в тому, що добудовується. Друга причина дивніша. Зокрема і те, що квартири, які ми мали, які було спроектовано на Євгена Коновальця, мали дуже великі площі, вони проектувалися для реалізації. Ви розумієте?" - розповідає військовослужбовець. "Третя взагалі межує з абсурдом. Бо, за словами Яроша, Нацгвардія не має права надавати військовослужбовцям…паркомісця. Наявність їх у ЖК "Аристократ" і стала ще однією мотивацією до обміну", - йдеться в матеріалі.

Водночас журналісти зазначають, що через кілька місяців після квартирного обміну, дочка командувача Нацгвардії Юрія Аллерова Катерина Пустиннікова зробила дві недешеві покупки. Зокрема, вона стала власницею позашляховика Grand Cherokee 2015 року випуску. На вторинному ринку коштує такий в середньому 1,5 млн грн.

Також Пустиннікова оформила на себе квартиру в новобудові, приблизно такої ж вартості. Ця нерухомість - у ЖК "Микитська Слобода", девелопером якої є той самий "Укрбуд Девелопмент".

Пояснювати це Юрій Аллеров відмовився: "Я вам офіційно заявляю - no comments. Скажу тільки, що донька працювала у фармацевтичній компанії і заробляла 2 000 доларів на місяць".

Інформацію про роботу Пустиннікової у фармкомпаніях нам в інтернеті знайти не вдалося. Єдина офіційна згадка про неї - її реєстрація як підприємця наприкінці 2016-го. Пустиннікова займається нібито правом та офісною діяльністю у Львові.

Тим часом найбільшу вигоду від операції з обміном квартир отримав забудовник. За словами експерта з містобудування Георгія Могильного, "Укрбуд Девелопмент" - найбільший партнер МВС у будівництві: "Фактично "Укрбуд Девелопмент" веде майже всі будівництва житлових будинків головного управління МВС у Києві. Щонайменше об'єктів буде 5".

Водночас, за словами Могильного, співпраця ця дуже дивна: "Щодо багатьох об'єктів "Укрбуду" відкрито кримінальні справи, які розслідує Головне управління МВС. І водночас воно по суті є бізнес-партнером компанії, проти якої веде розслідування. Причому кримінальних справ багато. Насправді тут немає політики. Тут чистий бізнес".


Джерело: Наші гроші
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...