"Це втрачене десятиліття для розвитку" - Кудрін про правління Путіна

Росія продовжує накопичувати відставання від світу, в той час як керівництво країни не усвідомлює необхідність реформ.
Олексій Кудрін

Про це в інтерв'ю Bloomberg заявив екс-міністр фінансів, голова Центру стратегічних розробок Олексій Кудрін, повідомляють Патріоти України.

За його словами, стратегія повернення до зростання, підготовлена ЦСР, навряд чи буде схвалена повністю. Вона включає давно відомі рецепти - зниження ролі держави в економіці, боротьбу з залежністю від нафти, інвестиції в освіту, модернізацію інфраструктури та поліпшення зв'язків із Заходом, щоб розширити доступ до технологій і стимулювати торгівлю.

Запропоновані заходи йдуть врозріз з кремлівської моделлю централізованого управління економікою, знову збудованої Путіним, коли ціни на нафту були вдвічі вище поточних, сказав Кудрін. Ця модель заохочує найближче оточення влади, формуючи групу заможних прихильників, які противляться будь-яким змінам.

За 17 років Путіна при владі держкомпанії розрослися до рекордних масштабів, зайнявши 70% економіки (за даними ФАС). Середній приріст російського ВВП склав 1% в рік, що втричі нижче середньосвітових темпів і в 7 разів нижче показників перших двох термінів Путіна.

"Це втрачене десятиліття для розвитку", - констатує Кудрін, який представив свою стратегію у вівторок, якраз напередодні щорічної зустрічі Путіна з інвесторами в Санкт-Петербурзі, де обидва починали свою політичну кар'єру.

Нафтовий шок 2014-15 рр обвалив російський ВВП на 40% в доларовому вираженні, в рублях розмір економіки стиснувся до рівнів 2011 року. Реальні доходи населення впали майже на 15%, повернувшись в 2007 рік. Обсяги ненафтогазового експорту скоротилися до мінімуму за 7 років.

"Росія катастрофічно втрачає час, - нарікає глава ЦСР. - На жаль, розуміння про необхідність проведення структурних змін у владі формується повільно ".
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...