Це вирішить все: Пінотковський назвав два фактори, необхідні для повалення режиму Путіна

Для того, щоб в Росії змінилася влада за сценарієм Революції Гідності в Україні, потрібні масовий протест громадян і розкол еліт навколо президента РФ Володимира Путіна.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський, передають Патріоти України.

"Давайте будемо спостерігати, а не прогнозувати. Подивимося. Повертаючись до досвіду України, потрібні два чинники - масовий протест і розкол еліт. А оприлюднення цього списку ("кремлівської доповіді". - Ред.) провокує розкол еліт. Адже на чому тримається лояльність еліт до Путіна? Він - гарант безпеки їхніх активів. А який же він гарант, якщо завтра почнеться конфіскація (активів)?" - наголосив він.

Експерт також прокоментував акції протесту в Росії 28 січня. "Це абсолютно не разова акція. Навальний проголосив кампанію, яку називає страйком виборців. Я ж називаю це своїми словами - фактично безстроковою кампанією громадянської непокори. Наступна така акція пройде 25 лютого і буде присвячена пам'яті убитого Бориса Нємцова", - зазначив Піонтковський.

На його думку, головні чинники в акціях Навального - це переважання молоді та протести в сотнях міст і регіонів. "А що стосується арештів, то вони були досить м'якими за путінськими мірками, хоча там били людей і посадили кількох людей на кілька тижнів. Але за путінськими масштабами це була порівняно м'яка реакція - вони все ж хочуть якось прислухатися до громадської думки Заходу напередодні виборів і демонструють не найогидніші риси своєї диктатури. А якщо у них успішно пройде операція "вибори-2018", тоді їхні руки будуть розв'язані", - резюмував політолог.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...