Це ж не "Кузя" з чотирма буксирами: У Шойгу заявили, що новий авіаносець "Королева Єлизавета" - це просто "зручна ціль"

Так представник військового відомства Ігорь Конашенков прокоментував порівняння міністра оборони Британії Майкла Фэллона "Королеви Єлизавети" та російського авіаносця "Адмірал Кузнєцов".

Новий британський авіаносець "Королева Єлизавета" / фото: royalnavy

Росіянам не потрібно заздрити, цитує Конашенкова телеканал "Росія 24", передають Патріоти України.

"Британський міністр продемонстрував відверте незнання морської науки, порівнявши авіаносний крейсер "Адмірал Кузнєцов" з "Королевою Єлизаветою", яка, по суті, - всього лише зручна великогабаритна морська ціль, здатна діяти тільки в щільному оточенні допоміжних кораблів. І заздрити тут нема чому", - заявив він.

Раніше в інтерв'ю газеті Telegraph міністр оборони Великої Британії Майкл Феллон заявив, що росіяни дивитимуться на найбільший корабель королівського військово-морського флоту Великобританії авіаносець "Королева Єлизавета" із заздрістю і захопленням.

HMS Queen Elizabeth – один з двох кораблів проекту, які коштували двору більше 6 млрд фунтів. Заступивши на службу екіпаж корабля складатиметься з тисячі осіб, а на його борту розміститься 40 літаків F-35C. Також передбачене розміщення вертольотів Crowsnest. Авіаносець важить 65 тис. тон і має максимальну швидкість 25 вузлів. Його льотна палуба має довжину 280 м і ширину 70 м - цього достатньо що вмістити три футбольних поля.

"Адмірал Кузнєцов" - радянський і російський авіаносний крейсер проекту 1143.5 побудований в останні роки існування Радянського Союзу на Чорноморському суднобудівному заводі в Миколаєві для ВМФ СРСР у 1985 році. Єдиний у ВМФ РФ.

Міністр оборони Великої Британії Майкл Феллон назвав російський авіаносець "Адмірал Кузнєцов" "кораблем ганьби". Про це він заявив 25 січня, коли збройні сили Британії супроводжували корабель РФ біля своїх берегів. Авіаносець повертався з Сирії у Росію. Сильно димів.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...