Центральноафриканські повстанці вимагають виведення російських найманців з країни

Зазначається, ​що присутність «близьких до Кремля найманців» стає «все більш і більш небезпечним для демократії» ЦАР.
Один з лідерів військового формування колишніх мусульманських повстанців «Селек» в Центральноафриканській Республіці (зараз група називається CNDS) Абдулай Іссен дав Центральноафриканським військам 48 годин, щоб залишити контрольовані ними території. «Представники уряду, які перебувають на територіях, окупованих [тепер] колишніми групами «Селек», мають 48 годин, щоб покинути ці райони», - заявив він, коментуючи ситуацію AFP, передають Патріоти України.
Причина ультиматуму - відсторонення від посади голови парламенту ЦАР Каріма Мекасуа, мусульманина за віросповіданням. Той факт, що президентом республіки був християнин Фостен-Арканжи Туадера, а головою парламенту - мусульманин, був покликаний допомогти примиренню в цій країні, констатує сайт французького телеканалу TV5Monde. Відсторонення Мекасуа викликало невдоволення мусульманських повстанців, очолюваних Іссеном.
У заяві Іссен звинуватив президента Туадеру в змові, яку той зробив за підтримки «найманців з Росії». Він також поскаржився, що присутність «близьких до Кремля найманців» стає «все більш і більш небезпечним для демократії» ЦАР.
Комюніке Абдулая Іссена опублікувало видання Central African Republic News. Крім того, копію заяви в своєму Twitter опублікував кореспондент Едуард Дропсі, що пише для RFI і France24.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...