"Ця країна буде пред'являти великі претензії": Синдром "молодшого брата" не відпускає українських парламентарів

Україні недоцільно змінювати свою назву на Київську Русь, оскільки це викличе певну плутанину, а також претензії сусідньої держави, яка "вкрала у нас багато чого".

Дмитро Тимчук

Таку думку "Обозревателю" висловив координатор групи "Інформаційний опір", народний депутат України (фракція "Народний фронт") Дмитро Тимчук, повідомляють Патріоти України.

Відповідаючи на запитання "Обозревателя", чи могла б Україна, за прикладом Македонії, піти на перейменування країни заради вступу в НАТО, він сказав: "У нас, слава Богу, немає проблем, які були в зв'язку з розпадом Югославії. Україна з перших днів своєї незалежності мала назву, до якої жодних претензій не висувалося. Тим більше з огляду на те, що багато країн, зокрема сусідніх, існували лише в проекті, коли виникла назва Київської Русі, звідки бере початок Україна".

"У такому випадку, можливо, нам варто було б назватися Київською Руссю?" - запитав "Обозреватель". "Я думаю, що є інша країна, яка вкрала у нас багато чого, зокрема назву Русь. Тому, по-перше, виникне плутанина. По-друге, ця країна буде пред'являти великі претензії. Звичайно, нам її претензії, взагалі-то, ні до чого, але в світі є країни, які все-таки орієнтуються на думку Росії", - зауважив Тимчук.

"Якби питання стояло так, що Україна зобов'язана змінити назву, щоб вступити до НАТО, чи моли б ми піти на це?" - ще раз запитав "Обозреватель". "Це питання морально-етичного вибору нації, за який я особисто не готовий розписуватися, незважаючи на те, що я народний депутат України".

"Це теоретизування на кшталт: "чи готові ви отримати безкоштовний довічний проїзд у транспорті, якщо поміняєте свою стать". Це гіпотетична річ. Слава Богу, це не наші реалії", - зауважив нардеп.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...