"Ця територія вже приречена", - Демура про санкції проти РФ

На думку експерта, санкції не скоро скасують, навіть якщо Росія піде з Донбасу і поверне Крим.

Степан Демура

Степан Демура висловився про санкції проти Росії під час чергового семінару в «Сіті-Клас», який пройшов 24 травня, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

На його думку, санкції не скоро скасують, навіть якщо Росія піде з Донбасу і поверне Крим. Ідеальний варіант на його думку - поступитися Америці в протистоянні в Україні і в Сирії, це дозволить хоч щось зберегти.

З приводу курсу долара Демура нагадав: «Не хвилюйтеся - буде рости. Тут теж без варіантів, аж до девальвації».
24 травня поточного року відомий економіст і біржовий аналітик Степан Демура торкнувся цілого ряду актуальних для Росії питань. Зокрема, кажучи про те, що чекає Росію в довгостроковій перспективі, експерт зазначив: «ця територія приречена». У Росії, за словами Демури, є два шляхи - або перетворитися в «сарановию», до чого зараз все йде в Сибіру і на Далекому Сході, або стати 52-м штатом, пише Російська монітор.
Згадав економіст і прийнятий Великобританією закон, в якому з'явилося формулювання «потенційний» щодо російських олігархів і їх доходів, які є «потенційно незаконними». Цей документ, зазначає фахівець, є свого роду аналогом прийнятого недавно Держдумою закону про «посібництво санкціям» і означає одне: відповідно до нього багатьом бізнесменам з Росії зараз доведеться показувати походження своїх багатств. А поки вони будуть це робити (доводити походження коштів - ред.), активи заморозять, що насправді, на думку економіста - дуже серйозний крок і значний удар по кишенях російських олігархів.

Те ж саме стосується і намірів британського уряду накласти санкції на держборг РФ. Якщо таке рішення буде прийнято, це завдасть величезної шкоди економіці РФ вважає експерт. Він запевняє, що всі введені Великобританією і Сполученими Штатами санкції рано чи пізно принесуть бажаний результат, однак для цього потрібен час. "Бюрократична машина - говорить Демура - дуже повільна, але якщо вона набере хід, її вже не зупиниш. Якщо санкції введені, зняти їх буде дуже і дуже складно."

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...