Ціни впевнено крокують у Європу: На українців очікує подорожчання хліба, - експерт

Сьогодні різниця в ціні на чорний хліб в Україні та Польщі становить 15%. А на білий – 30%. Однак до 2019 року хліб дорожчатиме, доки не зрівняється з європейськими цінами.

Про це повідомив генеральний директор Асоціації поставників Олексій Дорошенко, передають Патріоти України.

Ціни на зернові також зростуть. За останній рік середній індекс цін на зернові у світі збільшився на 12%. Ця тенденція продовжуватиметься. Від урожаю в Україні ціна на хліб аж ніяк не залежить, вона залежить від внутрішньої політики влади, додав експерт.

Окрім того, з початку цього року продукти харчування зросли в ціні на 4,3%. У групі ризику: овочі, всі види м'яса та хліба. Ці продукти тільки додаватимуть в ціні. Фрукти за квартал подорожчали на 18,4%, а овочі – на 18,1%.

"Овочі почнуть дешевшати не раніше липня. А от м’ясо тільки ростиме у ціні протягом року. Бо коштує менше, ніж у всіх країнах Європи. Наприклад, у Польщі курятина на 20% дорожча, ніж в Україні. Але там і якість краща. Зі зростанням ціни на м'ясо в Україні зростатиме і якість, бо постачальником буде переважно Євросоюз", – додав експерт.

Світовий банк прогнозує підвищення рівня інфляції у 2018-му році до 10%. Курс – основний рушій подорожчання, пояснює економічний експерт Всеволод Степанюк. "Причина подорожчання – політика Нацбанку. Він підняв ставку і зараз ніби втримує курс. За рахунок чого? Шляхом залучення спекулятивних грошей у цінні папери. Через 3-5 місяців ці гроші почнуть "виходити" з України – і курс обвалиться. Це позначиться на ціні всіх продуктів", – підсумовує Степанюк.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...