Цинізм шокує: Боєць АТО наклав на себе руки, а його командир сміється, що "не по-чоловічому" (фото)

Командування батальйону не звертало уваги на проблеми військового...

Боєць батальйону Збройних сил України «Донбас-Україна» Ярослав Козак (позивний «Барка») наклав на себе руки. У той же час командир батальйону В'ячеслав Власенко (позивний «Філін») на своїй сторінці в facebook цинічно заявив що йому потрібно було «здійснювати самогубство по-чоловічому», передають Патріоти України.

Під цією публікацією люди пишуть, що командування батальйону не звертало уваги на проблеми військового. Сам же «Філін» не вважає, що командування винне в тому, що чоловік наклав на себе руки.

Цю ж інформацію підтверджує і екс-боєць батальйону «Донбас» Євген Шевченко, який воював разом з Ярославом Козаком. «Власенко прекрасно знав про психічно важкий стан, в якому опинився Ярослав, в останні дні зовсім не знаходив собі місця і просив щоб його відпустили на лікування, і командир йому відмовив», - пише Шевченко.

Він додав, що товариші загиблого не одноразово доповідали командуванню, що «Барка» в поганому психологічному стані. Деякі відмовлялися виходити з ним на спостережний пункт в зоні АТО.

Шевченко відповів, що Ярослав в тому році примусово перебував на лікуванні у закритому стаціонарі психіатричної лікарні. Екс-боєць «Донбасу» дивується, як він зміг пройти ВЛК і потрапити на службу в бойовій батальйон, додавши, що це вже другий випадок самогубства в батальйоні за останній час.

Комбат пише, що ніхто не поїде проводжати загиблого Ярослава Козака.

Сергій Анатолійович вважає, що бійцю повинні були надати допомогу.

Волонтер Олена Вовк зазначає, що боєць воював на Донбасі з найперших днів, він був важко поранений і командування знало про це.

Одному з коментаторів, який «про всяк випадок» думав про варіант суїциду «Філін» вже пообіцяв допомогти зв'язкою гранат.

Інші користувачі пишуть, що це вже не перший суїцид в батальйоні.

Варто зазначити, що даний пост сподобався як військовим, так і спікеру Генеральної прокуратури Андрію Лисенко, який раніше був спікером АТО.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...