"Цирк уехал, клоуны остались": Бойовики влаштували "шоу" для місії ОБСЄ

Російські найманці на Донеччині влаштували «шоу» для спостерігачів зі СММ ОБСЄ, імітуючи обстріли з боку сил АТО та відкриваючи вогонь «у відповідь».

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО, передають Патріоти України.

Як розповіли у відомстві, близько 11:00 бойовики підірвали інженерні боєприпаси біля населеного пункту Мінеральне поблизу своїх позицій, щоб у такий спосіб імітувати обстріл з боку сил АТО. Далі окупанти обстріляли Авдіївку зі стрілецької зброї, кулеметів і 82-мм мінометів та підірвали ще два інженерні боєприпаси поблизу Мінерального, знов імітуючи артилерійській вогонь з боку ЗСУ.

«Дії НЗФ ОРДО носили постановочний характер і були розраховані не те, щоб переконати Александра Хуга та групу СММ ОБСЄ в тому, що обстріли здійснювали саме ЗСУ», - наголосили в штабі АТО.

Коли Александр Хуг зі своїми співробітниками прибули на Донецьку фільтрувальну станцію, то побачили розстріляну бойовиками зі стрілецької зброї щойно встановлену камеру відеоспостереження, яка працювала в штатному режимі всього лише одну добу.

«Крім того, ще вранці, коли спостерігачі ОБСЄ поблизу оглядали за допомогою безпілотника околиці насосної станції 1-го підйому Південно-Донбаського водоводу поблизу Василівки, бойовики обстріляли БПЛА, щойно він піднявся в повітря, після чого здійснили неприцільний обстріл в напрямку Авдіївки з крупнокаліберних кулеметів та стрілецької зброї», – розповіли у прес-центрі АТО.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...