Тука заявив, що Росія знищить український флот за кілька годин

Провокаційними діями в Азовському морі Росія хоче "заморозити" економічну діяльність Маріупольського та Бердянського портів, таким чином змусивши Україну відмовитися від санкцій щодо Росії.

Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука, передають Патріоти України.

При цьому він сумнівається в здатності РФ домогтися поставленої мети. "Так, напевно, нам доведеться заплатити певну ціну, знизивши життєдіяльність двох цих портів. Швидше за все, ті промислові підприємства, які здійснюють товарообіг через Маріупольський і Бердянський порти, швидше за все, будуть змушені шукати інші логістичні маршрути. В результаті, звичайно ж, постраждають портові господарства і люди, які працюють в портах. Це все так. Але потрібно бути чесними і говорити людям правду: їх страждання "завдяки діям київської хунти", а завдяки впливу держави-агресора - Росії", - підкреслив він.

Говорячи про створення Україною військово-морської бази на Азовському морі, Тука зазначив, що в короткостроковій перспективі навряд чи варто очікувати від Росії якоїсь реакції.

"Що стосується акваторії Чорного моря, то тут, на жаль, нам протиставити Росії практично нічого. Російська присутність в Чорному морі незрівнянно з нашим. Нам знадобляться довгі роки і неймовірні зусилля (економічні та фінансові) для того, щоб створити боєздатний флот в Чорноморському басейні. Тому я не очікую ніяких військових дій в акваторії Чорного моря на увазі повної домінанти Чорноморського флоту Російської Федерації. Ми - не самогубці: вивести кілька своїх кораблів, щоб їх протягом години-двох просто знищили", - резюмував він.

Джерело: Главред
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...