"Тут, як у Свіфта, війна тупоголовиків з остроголовиками": Російський дипломат пообіцяв вилікувати "квапливих" латвійців

Посол РФ в Латвії розкритикував Ригу через запровадження антиросійських санкцій і відзначився неадекватними висловлюваннями на адресу іноземних політиків.

Латвійська влада "стріляє собі в ногу", запроваджуючи санкції проти Росії та росіян. Про це заявив посол Росії у Латвії Євгеній Лук'янов, передають Патріоти України з посиланням на Delfi.

"У кінці травня російська Держдума в третьому читанні прийняла закон про можливе застосування санкцій проти персоналій, корпорацій і країн. Головне в такій ситуації — добре продумати рішення, щоб не вистрілити собі в ногу. У Латвії про це не думають. Квапляться. А ми поспішати не любимо. Всіх вилікуємо", - сказав він.

При цьому Лук'янов розкритикував видворення росіян з Латвії, назвавши кордони країни "дірявими". "Рік почався з подиву. У торговому центрі Риги затримали та видворили російського журналіста. На другий день — його дружину. Причому не через аеропорт, що було б шанобливо до дами. Але тут же Європа, тут не можна відкривати двері дамі — це харрасмент. Ось її і відправили через сухопутний кордон... Сказали, що вони в "чорному списку" і не підлягають в'їзду. То який же у вас кордон, якщо вони обоє перейшли, оселилися в готелі і довелося їх ловити в торговому центрі. Фронтир у вас дірявий, чи що? Сказали, що вони перекрутили прізвище в анкеті. Напевно, "с" не поставили", - зазначив він.

"Зараз йде гра, який відсоток ефіру повинен бути доступний російською. Але не наша вина, що місцеві росіяни дивляться російське ТБ — робіть своє привабливим і цікавим. А тут, як у Свіфта, війна тупоголовиків з остроголовиками, яким кінцем яйце бити...", - додав дипломат.

В урочистій промові з нагоди дня російської мови і народження Пушкіна посол Росії у Латвії дав ще багато суперечливих оцінок: "Знарок з Мей зганяють росіян на вибори", "Україна грає в з'яву Христа", "Людина-ракета Кім Чен Ин зробив Трампа, як хлопчиська", "Англійка паскудить", "Російсько-латвійські історики приходять у стан первинного бульйону".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...