"Це одна з трохи профанованих речей, всі про це розповідають (сміється). Звичайно, ваша їжа дуже ситна і смачна, неймовірно смачна. Що нас здивувало - це кількість сметани і кропу. Найбільше ми здивувалися, коли побачили кріп на картоплі", - розповів Стулік, передають Патріоти України. За словами Давида, в Чехії кріп додають до квашених огірків, а тут багато чого зі сметаною і кропом.
"А, ще гречка! У нас гречку особливо ніхто не їсть, хіба що останнім часом вона стала більш модною. Я знайшов навіть в якійсь книзі, що колись гречка вважалася давньослов'янською їжею, яку потім замінили пшеницею та іншими зерновими. Останнім часом вона в Чехії стає популярною, тому що дієтична, але вона дуже дорога. А в Україні - дешева і смачна. Тут ми навчилися їсти гречку. Навіть додому привозимо", - додав дипломат.
Він також підкреслив, що якість м'яса, яєць, молочних і подібних продуктів набагато вище в Україні, ніж в Європі. "Ці продукти можна купити на будь-якому ринку, потрібно тільки знати нормальних постачальників, які не обдурять. А в магазинах, супермаркетах ми не купуємо найдешевші товари. І нікому не раджу такі купувати. У нас кажуть: ми не настільки бідні, щоб купувати дешеві продукти. Їхня якість значно гірше. А товари середньої цінової категорії смачніші і якісні. І це однозначно плюс", - резюмував Давид.
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...
Після Великодня почалася Світла седмиця. Кожен день цього тижня має свої традиції. Цьогоріч 23 квітня східні та західні християни разом відзначають Світлу середу. Про традиції третього дня Світлої седмиці переказують Патріоти України. Далі - мовою ориг...