"Тут найголовніше - інтелектуальна компонента": Аваков похвалився успіхами в будівництві "стіни Яценюка" на російському кордоні (фото)

Майже 47% робіт з інженерно-технічного облаштування україно-російського кордону вже виконано.

Таку заяву зробив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков під час перевірки харківської ділянки кордону, повідомляє прес-служба МВС України, передають Патріоти України.

У бюджеті передбачено поетапний розвиток даної програми. "Рівень і якість інженерних споруд досить високі. І функціонал уздовж кордону – не тільки огорожа з дротом, тут найголовніше – інтелектуальна компонента і реагування. Спільна ділянка становить 2,3 тис. км, обладнано майже 47%", – поділився міністр.

Відзначається, що далі на черзі – Сумська та Луганська області. "Окремо хочу сказати, якщо хоча б половина грошей, які витрачені на дискредитацію цього проекту, була витрачена на сам проект, ми б уже були на середині Луганської області", – підкреслив Аваков.

Як зазначив голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал, ефективність прикордонної служби за останні два роки на харківській ділянці збільшилася в рази, в тому числі, і завдяки інженерним спорудам.

Примітно, що план інженерно-технічного облаштування державного кордону, згідно з яким має бути створена надійна система охорони, був затверджений в 2015 році. Бюджет проекту включав у себе систему інженерних споруд, відеоконтроль і сигналізацію, пересувні бойові модулі та опорні пункти.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...