"Ти мені, я тобі": Джерела розповіли про традиційні "договорняки" нардепів стосовно голосування по держбюджету-2019

Депутатська група "Відродження", що складається з депутатів-мажоритарників, традиційно домовлялася обміняти голоси на гроші на потреби їх округів.

Про це повідомляє "Апостроф", посилаючись на власні джерела, передають Патріоти України.

"Після того як залагодили кадрові питання, які, здавалося б, прямо не мали ніякого відношення до бюджетного процесу, парламентарії перейшли до найгарячішої теми вечора - прийняття основного фінансового документа на наступний рік. Для опозиції головний кошторис країни став приводом для нової критики влади, перш за все, президента", - йдеться в повідомленні.

За інформацією позафракційного депутата Віктора Чумака, прямі дотації основним фінансово-промисловим групам досягнуть 60 мільярдів гривень, а лояльні до влади мажоритарні депутати отримають в цілому 5 мільярдів гривень через субвенції на соціально-економічний розвиток округів.

Але як говорить джерело "Апострофа", депутатська група "Відродження" домовлялася обміняти голоси на гроші на потреби їх округів. Переговори спочатку велися з міністром Кабінету міністрів Олександром Саєнко, який входить в близьке коло прем'єра.

"Кожен домовлявся особисто і про конкретну суму. В одному випадку мова, наприклад, йшла про 20 мільйонів гривень на округ, в іншому - про 40 мільйонів гривень. І тільки в середу Гройсман особисто прийняв кожного окремо", - розповіло джерело, яке попросило залишитися анонімним.

За оцінками позафракційного депутата Дмитра Добродомова, який пройшов в Раду за мажоритарним округом в Львівській області, союзні Гройсману мажоритарники отримають від 5 мільйонів до 20 мільйонів гривень, в залежності від "лояльності". "Це, по суті, політичний хабар", - зазначив Добродомов "Апострофу", підкресливши, що він як депутат на відміну від багатьох колег-мажоритарників субвенції не отримує.

Також одна з "хотілок", яку просунув нардеп і співголова групи "Відродення" Віталій Хомутинник і власник компанії "Кернел" Андрій Веревський натомість на голоси групи полягала в тому, щоб отримати 1 мільярд дотацій, що виділяються аграріям з бюджету, які останнім часом фактично монопольно йдуть найближчому соратникові Порошенко Юрію Косюку і його "Миронівському хлібопродукту".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...