Тимошенко йде у президенти: "Жила пані Юля на розкішній віллі мільярдера, вела переговори про фінансування своєї кампанії і про те, що олігарх міг би викачати з України", - Чорновіл

Минулої п'ятниці лідер "Батьківщини" прибула в Афіни, де упродовж вихідних користувалася гостинністю грецького олігарха-мільярдера з дуже сумнівною славою і великими інтересами в Україні...

Юлія Тимошенко

Про це на своїй сторінці у Facebook пише політолог Тарас Чорновіл, передають Патріоти України.

"Наша шановна Юлія Володимирівна таки не заспокоїться, доки не відвідає всіх і українських, і чужих олігархів та не набере достатніх коштів і медіа-ресурсу на свою виборчу кампанію. Я вже колись раніше, завдяки своїм численним джерелам, віднаходив інформацію про візити Тимошенко до Женеви і в Ізраїль на зустріч з олігархом-утікачем Коломойським. Нині географія дещо розширилася. Минулої п'ятниці лідер "Батьківщини" прибула в Афіни, де упродовж вихідних користувалася гостинністю грецького олігарха-мільярдера з дуже сумнівною славою і великими інтересами в Україні Віктораса Рестіса.

Вікторас Рестіс

Деякі проекти у нас він уже почав готувати. От тільки проблема з олігархами в тому, що заходять вони через легальні бізнес-контракти з іншими підприємцями, а потім шукають політиків для уже геть не легітимних схем збагачення. Про цього олігарха та його інтереси і зв'язках колись трохи дещо накопував через відлуння скандальних "подвигів" його тодішніх партнерів в Україні, але про це трошки далі.

Жила пані Юля на розкішній віллі мільярдера, вела з ним якісь переговори, вочевидь, про фінансування своєї кампанії і про те, що за це грецький олігарх потім міг би викачати з України. Якщо пригадуєте, лівійському лідеру Муамару Каддафі Тимошенко обіцяла, що передасть підприємцям з Лівії наші родючі чорноземи (про це прямо розповіли авторитетному арабському виданню колишні очільники режиму Каддафі). Що обіцяла Рестісу, поки невідомо, але ж, мабуть, не лише свою щиру вдячність. Крім того, мала ще кілька зустрічей з двома іншими представниками бізнесу. Ну напевно про красу Акрополя чи поетику давньогрецької драматургії спілкувалися…

Але цього разу хоч візит був не в робочий час, який Юлія Володимирівна за наші з вами гроші зобов’язана працювати в сесійному залі Верховної Ради. Вона дійсно, з грецькими грошима, чи без них, встигла повернутися в Київ до засідання Погоджувальної Ради. Але тішилися ми дисциплінованістю Юлії Володимирівни недовго. Ще у вівторок та середу вона зареєструвалася в залі Верховної Ради, у вівторок навіть виступала в «розминці» та відвідала ефір на НьюсВан, а сьогодні раптом зникла. До речі, саме зараз іде розгляд надважливих питань про трансплантацію та повноваження ДБР, "Батьківщина" визначилася, що буде за це голосувати (і це дуже добре), а лідерки на робочому місці чомусь нема.

Так от, є в мене попередня інформація, що кандидат на найвищу посаду в країні знову не просто прогулює свою працю, а ще раз покинула Україну й вилетіла до Стамбула. Дуже надіюся, що не переконувати Вселенського патріарха Варфоломія заблокувати надання томосу про автокефалію. Найімовірніше, що знову до когось з наших або турецьких олігархів. А що? У них же також є потенційні інтереси в Україні, хоча б і та ж земелька… Але не здивуюся, якщо для політичного прикриття потім нам представлять гарний фільм про аудієнцію Тимошенко в приймальні патріарха.

Тепер пару слів про Вікторіса Рестіса. Мільярдер відомий як великий судновласник, цікавиться портовою інфраструктурою, а в нас портів чимало. Також він регулярно скуповує та перепродує різну особливо дорогу нерухомість. Наприклад, недавно продав найбільший торгівельний центр у Болгарії, натомість, раніше купив розкішний готельний комплекс біля Свєті Стефан в Чорногорії.

Але не лише такими легальними операціями збагатився новий друг Юлії Тимошенко. Ще в 2013 році його арештували за підозрою у відмиванні грошей та в фінансових розкраданнях. Він використав свій вплив у First Business Bank (FBBank), щоб забезпечити видачу позик і субсидій на загальну суму 500 млн. євро пов’язаним зі собою особам і організаціям, а ще в обхід санкцій приторговував іранською нафтою.

Але це те ж, що інкримінують іншому одного Юлії Тимошенко Ігорю Коломойському щодо "ПриватБанку", а нафта і газ вже не чужі й самій Леді Ю! Ну що ж: хороші друзі! Крім того, Рестіс також засвітився у "райських" офшорних паперах. І не з якимось сліпим трастом без виведення грошей, а з реальним викачуванням і відмиванням гігантських капіталів. Може на часточку з них претендує "мама" українських офшорів?

Але й це ще не все. До недавнього часу Рестіс був пов’язаний з Україною через ще пару своїх тодішніх партнерів. Він був значним інвестором та тісно співпрацював із скандально відомими в Україні людьми: Яннісом Літінасом та Йоргосом (Джорджем) Даскалеасом. Перший до 2016 року був почесним консулом України в Греції, а другий у нас навіть здобув титул "Людина року". Разом вони створили фінансову піраміду й обікрали необачних підрприємців на чималі суми. Серед потерпілих було й 40 не останніх бізнесменів з України. Інвесторам тривалий час надсилали якісь липові звіти, у той час, як їхні гроші вже були перекачані в офшор на Британських Віргінських островах. Щоправда, Рестіс у цьому скандалі виявився ніби чистим: може своєчасно відчув, що пахне смаленим, може пішов на угоду зі слідством – не знаю, але зараз він надає свідчення не як обвинувачуваний, а як свідок і навіть обвинувачувач.

От, властиво, й усе, що мені вдалося розвідати за цей короткий час. Але справа матиме своє продовження. Найперше, очікуємо спершу спростування від "Батьківщини", що все неправда, а Тимошенко плідно працює в Україні. Потім буде заява, що Юля була у робочому відрядженні, ще пізніше нам намалюють якийсь фільм про "видатні зустрічі" Тимошенко в Афінах та Стамбулі. От тільки питання: за чий рахунок цей банкет (поїздки й перебування), довго буде без відповіді, бо в декларації Тимошенко для цього фінансів нема – вона ж у нас "гола й боса".

А якщо я раптом з нею перетнуся на якомусь ефірі, то після купи звинувачень на свою адресу почую від неї (як і на давнішому ефірі на ICTV), що за відрядження заплатила партія "Батьківщина". І це вже буде дуже цікаво, бо таким чином Юля ще тоді зробила донос на власну партію до НАЗК, куди "Батьківщина" має подати фінансовий звіт. Щось я дуже сумніваюся, що там будуть записані витрати на поїздки до Женеви, Єрусалима, Афін, Стамбула та ще про пару місяців минулого року, коли їхня лідерка перебувала поза межами України…"

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...