Тиждень в АТО: Нова зброя укропів і втрати в рядах бойовиків (фото, відео)

Ще один важкий тиждень минає у зоні АТО. Не зважаючи на так зване "хлібне перемир'я", він приніс втрати і руйнування, але також приніс і перемоги.

Depo.Війна продовжує відслідковувати перемоги нашої армії, передають Патріоти України.

Отож, цього тижня Збройні сили України разом зі спецслужбами можуть записати собі в актив наступні звитяги:

Фіксація спостерігачами ОБСЄ забороненої зброї в "ДНР"

22 липня прес-служба СММ ОБСЄ повідомила, що чекає більше 1,5 години на блокпості у Новоазовську і бачать там рух багатьох транспортних засобів військового типу, які рухаються в напрямку від і до кордону України з Росії.

23 липня безпілотник ОБСЄ виявив неподалік від Петровського і Бойківського (райони Донецька) БМП бойовиків.

26 липня за допомогою повітряного спостереження в Кальміуському, яке знаходиться на південний схід від Донецька, спостерігачі ОБСЄ зафіксували, як бойовики "ДНР" розмістили на непідконтрольною української армії території дві одиниці РСЗВ "Град".

Спостерігачі місії зазначили, що важке озброєння повинно бути відведено згідно Мінським домовленостям.

Це є великою перемогою, тому що раніше вони просто закривали очі на такі "нюанси".

Військові успіхи українських воїнів на Світлодарській дузі

24 липня стало відомо, що внаслідок бойових дій на Світлодарській дузі (Донецька область) бойовики "ДНР" зазнали суттєвих втрат у живій силі. А саме: з позицій бойовиків на передовій до міста Стаханов виїхали 23 людини: 7 – в морг, 16 – в лікарні.

Як відомо, Збройні сили України відкривають вогонь у відповідь на обстріли терористів лише тоді, коли існує загроза життю українських військовослужбовців.

Нова зброя укропів

24 липня українсько-британська компанія Stiletto Systems представила кулі, здатні пробивати броньовані машини.

Виробники розкрили подробиці нової кулі BS-13 для Defence Blog, а також оновлення боєприпасів для снайперських та штурмових гвинтівок.

Нова серія боєприпасів від Stiletto Systems призначена для підтримки операцій тактичного рівня на полі бою. Нові боєприпаси передбачають пробиття усіх сучасних бронежилетів та легких броньованих машин включаючи бойові машини піхоти.

BS-13 – це спеціальна бронебійна куля, калібру 7,62 мм, для далекобійної снайперської гвинтівки STL-016, яка також розроблена компанією Stiletto. Куля здатна пробивати бронепластини 20 мм товщиною на відстані до 450 метрів.

Українські військові з фахівцями зі Stiletto Systems провели балістичні випробування нового типу боєприпасів для стрілецької зброї, щоб підтвердити точність заявлених технічних характеристик. Балтістичне випробування підтвердило, що розробка Stiletto Systems Ltd. може зупинити бронетранспортери включаючи бойові машини піхоти на відстані до 450 метрів.

25 липня секретар РНБО Олександр Турчинов на Гончарівському полігоні у Чернігівській області тестував новітнє українське озброєння: безпілотний авіаційний комплекс "Горлиця" та модернізований безпілотний бойовий транспортний засіб "Фантом-2", оснащений потужною ракетною зброєю – ракетою РС-80. Яка є аналогом "Граду", від вітчизняної компанії "Артем", яка входить до складу "Укроборонпрому".

А вже 27 липня президент України Петро Порошенко повідомив, що безпілотний БТР "Фантом-2" підтвердив свою надійність під час успішних випробувань. Також під час випробувань пройшов перевірку протитанковий ракетний комплекс "Стугна-П" та легкий переносний ракетний комплекс "Корсар".

Повідомляється, що під час випробувань були вражені задані цілі і повністю перевірена робота модуля в польових умовах, включаючи балістичні показники.

Затримання бойовиків "Л-ДНР"

25 липня прикордонники в аеропорту "Бориспіль" затримали чоловіка, який причетний до діяльності незаконних збройних формувань.

Чоловіка виявили під час обходу режимної зони аеропорту "Бориспіль". Як було встановлено, громадянин України прилетів рейсом із Баку. При собі чоловік мав внутрішній та закордонний паспорти громадянина України, свідоцтво про народження та військовий квиток "ДНР".

Затриманий підтвердив правоохоронцям, що проходив "службу" в різних незаконних формуваннях бойовиків, у тому числі в терористичному угрупованні "Оплот".

Наразі СБУ перевіряє інформацію щодо цілей повернення бойовика в Україну, зокрема за оперативними даними він можливо прибув для підготовки диверсійних актів у мирних регіонах країни.

26 липня надійшло повідомлення, що в Умані СБУ "накрила" колишнього бойовика "ДНР", який полишив лави найманців і приїхав до родичів на підконтрольну територію України.

На початку липня 2014 року, піддавшись на пропаганду ідей "будівництва Новороссії", чоловік прибув з рідної Дружківки в Донецьк і приєднався до терористів. За деякий час, після масового звільнення окупованих міст і селищ Донеччини, він перебрався до родичів в Умань і жив на напівлегальному становищі. Там його і схопили співробітники СБУ.

Зараз донеччанин заявляє, що в його проблемах винна російська пропаганда, кається в своїх помилках і обіцяє "більше так не робити".

27 липня у Донецькій області в місті Торецьк співробітники поліції затримали бойовика, який у 2014-му році у відпустці "підпрацьовував" на терористів.

39-річний житель Торецька на добровільній основі приєднався до терористів в 2014 році. Перебуваючи у відпустці на місцевому державному підприємстві, де він працював забійником, чоловік з метою заробити гроші почав чергувати на незаконно встановленому блокпосту, розташованому в селі Дружба. Зі зброєю в руках він виконував накази свого безпосереднього командира, перевіряв документи водіїв та пасажирів автомобілів, незаконно оглядав салони і багажники зазначених автомобілів.

Перед звільненням міста українськими військами він виїхав на територію Росії, де прожив деякий час, після чого вирішив повернутися додому. У рідному місті бойовик продовжив працювати на своєму підприємстві, сподіваючись, що уникне відповідальності за своє кримінальне минуле.

Тепер йому світить до восьми років позбавлення волі.

Поглиблення україно-американської співпраці

27 липня начальник Генерального штабу, головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко та заступник Міністра оборони США Лора Купер обговорили стан двостороннього військового співробітництва та реформування Збройних сил України.

Сторони обговорили подальші шляхи практичної реалізації двостороннього військового співробітництва. Зокрема, перспективи діяльності Багатонаціонального об'єднаного координаційного комітету з питань військового співробітництва та оборонного реформування (БООК), розвитку професійного сержантського корпусу, системи логістичного, а також медичного забезпечення.

В майбутніх планах відкриття навчального корпусу Відділу імітаційного моделювання Міжнародного центру миротворчості та безпеки в Яворові.

Раніше на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки з 2015 року пройшли навчання з американськими фахівцями майже 4000 військовослужбовців Збройних сил України та 104 інструктора.

Також з початку 2014 року американською стороною передано матеріально-технічної допомоги та витрачено на підготовку ЗСУ понад 600 мільйонів доларів.

Все це неабияк сприяє перемогам української армії у війні проти російського агресора на Сході України.

Як бачимо, і цей тиждень виявився досить вдалим, незважаючи на стстематичні порушення терористами так званого "хлібного перемир'я". Україні вдалося здобути ряд перемог, які ще на кілька кроків наблизили головну перемогу.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...