У "Антонова" забирають головний комерційний актив, - ЗМІ

Менеджери від “Укроборонпрому” практично завершили процес виділення авіакомпанії “Авіалінії Антонова” в самостійне підприємство зі структури ДП “Антонов”.

Для самого “Антонова” це означає втрату основного джерела надходження грошових коштів, а сама ситуація може стати хрестоматійним прикладом ”схеми дій менеджменту підприємств від “Укроборонпрому” щодо взяття під контроль їх грошових потоків і виведенню фінансів у тінь, – передають Патріоти України з посиланням на Дзеркало Тижня.

“Перший том цієї справи, звичайно ж, відкриє підписаний президентом “Антонова” О.Коцюбою наказ №588 “Про організацію виконання заходів щодо підготовки до корпоратизації”. Слід зазначити, що підготовка до цієї самої корпоратизації розпочалася ледь не за півроку до появи згаданого наказу. Першим об’єктом прагнень стала авіакомпанія “Авіалінії Антонова”, яка є головним комерційним активом державного підприємства”, – йдеться в статті.

Автор вказує, що потенціал авіакомпанії дозволяє щорічно перевозити близько 25 тисяч тонн різних вантажів і приносити до 150 мільйонів доларів доходу. Саме ці кошти йшли на підтримку діяльності самої авіакомпанії, а також на забезпечення функціонування усього ДП “Антонов”.

Згідно повідомлення, “Авіалінії Антонова” протягом всієї своєї майже 30-річної історії були ласим шматком для “схемотехників”, охочих швидко розбагатіти. Не менше восьми разів авіакомпанію намагалися виокремити з “Антонова”, аби отримати контроль над її фінансами.

“На сьогодні виокремлення авіакомпанії в самостійне підприємство практично завершено. Що буде далі, зрозуміти неважко… Насамперед це означає зникнення основного джерела фінансування самого “Антонова”, – констатує автор.

Він також зазначає, що при проведенні корпоратизації ДП “Антонов” ці обставини призведуть до погіршення фінансово-господарського становища на підприємстві і, як наслідок, зменшення ліквідності і собівартості його активів. Дану обставину буде використано конкретними особами, зацікавленими в акціонуванні підприємства."

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...