У Авакова не хочуть бути "крайніми" через "київське побоїще": Радник голови МВС, нардеп Геращенко звинуватив у всьому одного з кандидатів у президенти (фото)

Геращенко додав, що поліція не допустить використання сили будь-яким кандидатом в президенти або політичною силою.

Радник міністра внутрішніх справ, народний депутат Антон Геращенко пообіцяв викрити кандидата в президенти України, штаб якого організував побоїще у поліцейській дільниці Києва. Пост-звернення він опублікував на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"Певні кандидати в президенти України вирішили використовувати енергію патріотично налаштованих громадян в своїх брудних цілях, заради досягнення бажаної перемоги на виборах. Кожен, хто вирішить силою зривати законні політичні акції будь-якого кандидата в президенти і, таким чином, перешкоджати законній передвиборчій компанії, понесе відповідальність передбачену законом", — зазначив він.

Геращенко нагадав, що згідно зі ст. 39 Конституції України, будь-яка людина має право на мирні зібрання — без зброї і без застосування сили. Так вона може доносити свою позицію до суспільства і органів влади. "Приходити з кастетами, ножами, газовими балончиками, обливати кандидатів в президенти зеленкою, брудом і намагатися зірвати законні політичні акції — це порушення закону. Якщо зараз кандидат у президенти, штаби якого вирішили використовувати силу для зриву кампанії інших кандидатів, не зупиниться, то поліція буде змушена, по-перше, назвати ім'я цього кандидата, а, по-друге, пред'являти підозри не тільки виконавцям, а й замовникам цих брудних акцій проти опозиційних кандидатів, коли вони будуть встановлені", — сказав він.

У свою чергу глава Нацполіції Сергій Князєв пообіцяв, що правоохоронці будуть діяти законно, правильно, але безкомпромісно. Він повідомив, що градус у передвиборній гонці підвищується, нагадавши останні події. "Четвер. Перша кров у Житомирі. Як завжди — поліцейських. Загострення пристрастей затихло. П’ятниця. Львів, Біла Церква. Перші затримані за вчинення кримінально-карного діяння. Субота. Київ. Затримуємо молодь на Подолі", — написав Князєв на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, побиття активістів у Києві вилилось у кримінальне провадження. Державне бюро розслідувань підозрює правоохоронців у перевищенні влади.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...