У Авакова розповіли, чому бронежилет не захистив загиблого у Харкові поліцейського від кулі

Патрульному поліцейському, який загинув при нападі невідомого біля Харківської міської ради, кулі потрапили в незахищене пластинами бронежилета місце.

Про це на своїй сторінці Facebook написав спікер Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко, передають Патріоти України.

«Восьмий загиблий на службі патрульний поліцейський. 29-річному Дмитру Кирієнко кулі злочинця, з перероблених у бойові стартових пістолетів, потрапили в бік - там найбільш вразливе, не захищене пластинами бронежилета місце тулуба», - повідомив він.

Нагадаємо, у ніч на 20 серпня біля міськради в Харкові невідомий відкрив стрілянину. Поліцейські, які прибули на виклик, побачили біля будівлі міськради пораненого охоронця, поруч стояв чоловік, який почав стріляти по патрульним.

В результаті стрілянини був поранений поліцейський. Патрульні знешкодили нападника, особа якого встановлюється. Поліцейський, який отримав травми в результаті стрілянини, помер у лікарні. Охоронця прооперували, його стан важкий.

За фактом стрілянини відкрили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) і ст. 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України.

Член колегії МВС Антон Геращенко повідомив, що у зловмисника виявили два пістолети - сигнальний і «Байкал» (пневматичний), перероблені під стрільбу бойовими патронами. Особу нападника поки не встановлена - на вигляд йому 30-35 років, має спортивну статуру.

Правоохоронці вивчають кілька версій причин нападу. Одна з них - напад спровоковано діями міської влади щодо застреленого нападника або членів його сім'ї. Друга версія стосується можливих психічних відхилень, посилених вживанням алкоголю або наркотиків. Третя версія - хуліганство.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...