У Чехії порушили кримінальну справу проти колишнього бойовика “Л/ДНР”

На початку червня поліція Чехії порушила кримінальну справу проти людини, яку підозрюють у причетності до бойових дій на Донбасі на боці російсько-сепаратистських підрозділів.

“Як вже стало звичкою в останній час, доказові матеріали знайшлися в соціальних мережах. У нетрях Facebook поліція відкопала фото, на яких вищезгаданий гордовито позує зі зброєю в руках та біля кулемета”, – передають Патріоти України з посиланням на InformNapalm.

Зазначається, що фотографії зроблено на окупованому Донбасі, де точиться війна. Зараз згаданий чех обвинувачується в теракті на стадії підготовки.

За інформацією журналіста Ондржея Кундра, ця людина вже тривалий час займається пошуком військових пригод – раніше він служив і в чеській армії. Обвинувачуваний на свій захист заявляє, що тільки дивився військову техніку, оскільки вже давно цікавиться цією тематикою.

Для Radio Free Europe ситуацію прокоментував прес-секретар Міністерства оборони ЧР Петр Медек: «Громадяни Чеської Республіки можуть служити в армії іноземної держави тільки за згодою верховного головнокомандувача Збройних сил ЧР, яким є президент Республіки. Це не поширюється тільки на армії держав-учасників НАТО. Якщо ж говорити про так звані Донецьку та Луганську «народні республіки», тут ми маємо справу навіть не з регулярною армією конкретної країни, а з незаконними збройними формуваннями, і це означає, що подібні випадки слід розглядати згідно з відповідними положеннями Кримінального кодексу».

Наразі справу передано в провадження Градец-Краловського крайового суду. Питання в тому, які конкретні докази знаходяться в розпорядження поліції. Поки що не можна спрогнозувати, яким буде подальший розвиток справи. Проте в будь-якому разі зрозуміло, що приїхати в країну, що перебуває в стані війни, та позувати на фронті з кулеметами – не найкраща ідея. І це навіть не найгірше, що може статися з людьми, які вирішили відправитися в Україну постріляти у військовослужбовців легальної армії держави, що стала жертвою військової агресії. Як відомо, як мінімум два чехи, що воювали на боці «сепаратистів», загинули на війні вже у 2014 р.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...