У Державній прикордонній службі України роз'яснили рішення РНБО про введення біометричного контролю для росіян

В рамках посилення контролю за перетином кордону іноземці повинні будуть здавати відбитки пальців, але наявність біометричного паспорта у них вимагати не будуть.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на главу відомства Олега Слободяна, передають Патріоти України.

"Іноземець, який в'їжджає на територію України, він повинен здати відбитки пальців. У першу чергу, це безпека країни, а по-друге - це його особиста безпека... Тому мова йде лише про те, що іноземці будуть давати нам свої біометричні дані, які ми в подальшому будемо використовувати, і для цього їм не обов'язково мати біометричні або інші види паспорта", - сказав Слободян.

За його словами, рішенням РНБО затверджується для громадян РФ двоступеневий рівень контролю. "Вони, крім того, що, як іноземці, будуть надавати біометричні дані, вони ще повинні завчасно повідомляти про те, що вони повинні їхати в Україну, і подати мінімальний обсяг інформації про себе", - зазначив глава Держприкордонслужби.

Він уточнив, що до 1 січня 2018 року треба обладнати необхідною апаратурою 157 основних пунктів пропуску, а створена система повинна буде обробляти більше 1 млн запитів в секунду, що є "серйозним завданням", але до цього часу система запрацює обов'язково. "Тести по окремим видам апаратури вже проводяться", - уточнив він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...