У Держдумі РФ пропонують ввести публічне зречення від українського громадянства

У Держдумі РФ законопроект про позбавлення громадянства засуджених за тероризм доповнять нормою, за якою українці публічно можуть відмовитися від громадянства заради вступу в російське.

Необхідність поправок, за даними голови думського комітету із законодавства Павла Крашенникова, викликана тим, що бажаючі отримати російський паспорт жителі України часто не можуть отримати довідку про вихід з громадянства цієї країни, передають Патріоти України з посиланням на Коммерсант.

«Є країни, у яких одержати таку довідку складно, але Україна їх просто перестала видавати»,— розповів Крашенинников.

Для таких громадян автори поправок пропонують ввести процедуру «публічного відречення від громадянства України».

В засіданні відповідного комітету, за словами Крашенникова, візьмуть участь представники міграційного та правового департаментів МВС.

Видання зазначає, що поправка «порушує початкову концепцію законопроекту, який присвячений випадкам скасування рішення про надання громадянства».

За відомостями газети, рішення доповнити законопроект поправками про публічну відмову від колишнього громадянства в Держдумі прийняли кілька днів тому.

Один з джерел видання зазначив, що «ситуацію, пов'язану з довідками від України, останні два тижні обговорювали в різних колах, у тому числі в уряді і МВС».

Спочатку пропонувалося змінити відповідний регламент МВС, але правоохоронні органи «наполягають саме на зміну закону».

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...