У Генпрокурора складне положення: Сенат США вимагає від Юрія Луценка пояснень щодо блокування справи Манафорта

Американці закликали генпрокурора розширювати співпрацю в юридичних питаннях, незважаючи на політику.

Троє американських сенаторів-демократів звернулися до генпрокурора Украни Юрія Луценка з проханням роз'яснити інформацію NYT про блокування розслідування щодо Манафорта. Текст відкритого листа cенаторів Роберта Менендеса, Патріка Легі і Річарда Дурбіна оприлюднений на сайті Сенату США, передають Патріоти України.

"Ми висловлюємо занепокоєння з приводу інформації про те, що ваше відомство здійснило кроки, які перешкоджають розслідуванню спецпрокурора США Роберта Мюллера", - йдеться у листі.

Сенатори наголосили, що двостороння співпраця в юридичних питаннях повинна розширюватися, незважаючи на політику. "Спільне розслідування справи Манафорта має значення не тільки для розслідування Мюллера, але й для викриття корупційних схем часів президентства Віктора Януковича", - наголошується у документі.

Менендес, Легі і Дурбін сформулювали три запитання щодо інформації про замороження чотирьох справ:
- Чи дійсно ГПУ здійснювала такі кроки? Якщо так, чому?
- Чи звертався хтось з адміністрації Трампа із закликом до українського уряду не співпрацювати з Мюллером?
- Чи обговорювалася тема розслідування Мюллера між українськими й американським урядами та під час зустрічі президентів Порошенка і Трампа у Нью-Йорку 2017 року?

Раніше видання The New York Times опублікувало матеріал, в якому стверджувалося, що в Україні заморозили розслідування чотирьох справ, пов'язаних з колишнім главою виборчої кампанії Дональда Трампа Полом Манафортом, який, як відомо, консультував президента-втікача Віктора Януковича від 2004 року. Американське видання пояснило це тим, що уряд Трампа надсилає в Україну протитанкове озброєння Javelin. Своєю чергою генпрокурор заявив, що Україна не отримувала від США жодних запитів щодо правової допомоги у справі Манафорта, проте готова до співпраці.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...