У Грузії кулінарна страва визнана пам'яткою культурної спадщини. Причому - не шашлик

Аджика – абхазька і грузинська гостра приправа у вигляді пасти, що складається з перетертих червоного перцю, коріандру, уцхо-сунелі та інших свіжих або сушених пряних трав, часнику і невеликої кількості солі.

Гострій приправі аджиці у Грузії надали статус пам'ятки нематеріальної культурної спадщини. Про це йдеться у наказі директора Національного агентства з охорони культурної спадщини Грузії Ніколоза Антідзе. Документ 22 листопада опубліковано у базі "Законодавчий вісник Грузії", передають Патріоти України.

"Наказую надати статус пам'ятки нематеріальної культурної спадщини елементу нематеріальної культурної спадщини – "Технології виготовлення "абхазької солі – апірпіл-джики" і мегрельської аджики", – ідеться в наказі.

Рішення можуть оскаржити посадові особи протягом місяця, зазначено у документі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...

Світла середа 2025: Традиції і заборони третього дня після Великодня

середа, 23 квітень 2025, 7:40

Після Великодня почалася Світла седмиця. Кожен день цього тижня має свої традиції. Цьогоріч 23 квітня східні та західні християни разом відзначають Світлу середу. Про традиції третього дня Світлої седмиці переказують Патріоти України. Далі - мовою ориг...