У Грузії кулінарна страва визнана пам'яткою культурної спадщини. Причому - не шашлик

Аджика – абхазька і грузинська гостра приправа у вигляді пасти, що складається з перетертих червоного перцю, коріандру, уцхо-сунелі та інших свіжих або сушених пряних трав, часнику і невеликої кількості солі.

Гострій приправі аджиці у Грузії надали статус пам'ятки нематеріальної культурної спадщини. Про це йдеться у наказі директора Національного агентства з охорони культурної спадщини Грузії Ніколоза Антідзе. Документ 22 листопада опубліковано у базі "Законодавчий вісник Грузії", передають Патріоти України.

"Наказую надати статус пам'ятки нематеріальної культурної спадщини елементу нематеріальної культурної спадщини – "Технології виготовлення "абхазької солі – апірпіл-джики" і мегрельської аджики", – ідеться в наказі.

Рішення можуть оскаржити посадові особи протягом місяця, зазначено у документі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

14 вересня - Воздвиження Хреста Господнього: Що категорично не можна робити в цей святковий день

субота, 14 вересень 2024, 0:10

14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...

Різдво Пресвятої Богородиці: Ця сильна молитва, прочитана з чистою душею, допоможе здійснити найзаповітніші бажання

неділя, 8 вересень 2024, 5:00

Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...