У Грузії кулінарна страва визнана пам'яткою культурної спадщини. Причому - не шашлик

Аджика – абхазька і грузинська гостра приправа у вигляді пасти, що складається з перетертих червоного перцю, коріандру, уцхо-сунелі та інших свіжих або сушених пряних трав, часнику і невеликої кількості солі.

Гострій приправі аджиці у Грузії надали статус пам'ятки нематеріальної культурної спадщини. Про це йдеться у наказі директора Національного агентства з охорони культурної спадщини Грузії Ніколоза Антідзе. Документ 22 листопада опубліковано у базі "Законодавчий вісник Грузії", передають Патріоти України.

"Наказую надати статус пам'ятки нематеріальної культурної спадщини елементу нематеріальної культурної спадщини – "Технології виготовлення "абхазької солі – апірпіл-джики" і мегрельської аджики", – ідеться в наказі.

Рішення можуть оскаржити посадові особи протягом місяця, зазначено у документі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

субота, 7 червень 2025, 23:10

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...