У Грузії кулінарна страва визнана пам'яткою культурної спадщини. Причому - не шашлик

Аджика – абхазька і грузинська гостра приправа у вигляді пасти, що складається з перетертих червоного перцю, коріандру, уцхо-сунелі та інших свіжих або сушених пряних трав, часнику і невеликої кількості солі.

Гострій приправі аджиці у Грузії надали статус пам'ятки нематеріальної культурної спадщини. Про це йдеться у наказі директора Національного агентства з охорони культурної спадщини Грузії Ніколоза Антідзе. Документ 22 листопада опубліковано у базі "Законодавчий вісник Грузії", передають Патріоти України.

"Наказую надати статус пам'ятки нематеріальної культурної спадщини елементу нематеріальної культурної спадщини – "Технології виготовлення "абхазької солі – апірпіл-джики" і мегрельської аджики", – ідеться в наказі.

Рішення можуть оскаржити посадові особи протягом місяця, зазначено у документі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Покрова Пресвятої Богородиці: Народні повір'я і традиції свята

середа, 1 жовтень 2025, 19:50

Для всього православного світу це особлива дат - саме в цей день відзначається велике свято Покрови Пресвятої Богородиці. З Третьою Пречистою пов'язано безліч народних традицій і забобонів, передають Патріоти України. Етимологія назви цього свята похо...

14 вересня - Воздвиження Хреста Господнього: Що категорично не можна робити в цей святковий день

неділя, 14 вересень 2025, 0:07

14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...