У Харкові знесли бюст сталінському маршалу (відео)

Мер Харкова Геннадій Кернес повідомив, що погруддя маршала СРСР Георгія Жукова, яке знесли у ніч на 6 травня, уже відновлено.

У ніч на 6 травня на проспекті Петра Григоренка у Харкові невідомі знесли погруддя маршала СРСР Георгія Жукова, передають Патріоти України з посиланням на Insider News.

Сьогодні вранці пам'ятник охороняли поліцейські.

Мер Харкова Геннадій Кернес повідомив у Facebook, що пам'ятник уже відновлено. "Сьогодні вночі "доморощені декомунізатори" знову спробували плюнути в пам'ять про своїх дідів і прадідів, які пройшли Другу світову війну, – спробували зруйнувати бюст Жукова. Але ми цю спробу на нуль уже помножили – бюст відновлено. Зі свого боку я звернуся до керівництва місцевої поліції, щоб вони все-таки не дали можливості горе-"патріотам" зіпсувати харків'янам День пам'яті і примирення та День перемоги, які наближаються. Я вимагаю взяти під цілодобову охорону всі пам'ятники, монументи, братські поховання тих, хто боровся з фашизмом", – зазначив Кернес.

Маршал Радянського Союзу з 1943 року Георгій Жуков чотири рази є Героєм Радянського Союзу. Під час Другої світової війни обіймав посади начальника Генштабу, командувача фронту, члена ставки Верховного головнокомандування, заступника верховного головнокомандувача. Був міністром оборони СРСР з 1955-го до 1957 року. У 1957 році його виключили з ЦК КПРС, зняли з усіх посад і відправлений у відставку.

Улітку 1946 року Жукова звинуватили в незаконному привласненні трофеїв і роздуванні своїх заслуг у справі розгрому Гітлера. Маршала також звинувачували в тому, що він досягав успіхів завдяки високим утратам своїх солдатів. У 1956 році Жуков відіграв одну з головних ролей у придушенні антикомуністичного повстання в Угорщині.

Опублікував: Олег Устименко

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...