У хід йшла важка артилерія: Як минули вихідні на Донбасі (карта)

Протягом вихідних у зоні бойових дій ворог дещо зменшив інтенсивність обстрілів, однак при цьому без втрат з боку українських захисників не обійшлося.

Про це пише Depo.Війна, передають Патріоти України.

Отже, з півночі на південь, ситуація в зоні АТО виглядала наступним чином:

Луганщина

У п'ятницю, 11 травня у районі населених пунктів Кримське, Катеринівка та Новозванівка інтенсивність обстрілів з мінометів 120-мм зростала з настанням темної пори доби.

В суботу на Луганському напрямку було зафіксовано 27 прицільних ворожих обстрілів. В 01:00 бойовики здійснили 15 пострілів з артилерії калібру 122-мм по захисниках Новозванівки. Крім цього, з гранатометів різних типів та великокаліберних кулеметів противник неодноразово стріляв бік Кримського і Новозванівки.

В неділю активна оборона підрозділів об'єднаних сил тривала в районах населених пунктів Кримське і Новотошківське, де ворог застосував міномети, гранатомети та стрілецьку зброю.

Світлодарська дуга / Горлівка

У п'ятницю окупанти обстріляли із 120-мм мінометів населені пункти Зайцеве та Троїцьке.

В суботу ворог неодноразово застосовував заборонені Мінськими угодами міномети калібру 120-мм, а також міномети 82-мм калібру по позиціях підрозділів Об'єднаних сил в районі Троїцького, Зайцевого і Новгородського. Також з гранатометів різних типів та великокаліберних кулеметів противник неодноразово обстрілював захисників Троїцького, Майорської, Новгородського та Зайцевого, а з артилерії калібру 122-мм – Троїцького.

В неділю ворог активізувався в районах населених пунктів Світлодарськ, Новолуганське, Зайцеве і Торецьке, застосовувавши міномети.

Авдіївка

В п'ятницю цілодобово тривали мінометні бої в районах населених пунктів Верхньоторецьке, Кам'янка і Авдіївка.

В суботу міномети калібрів 120-мм та 82-мм ворог застосовував по захисниках Кам'янки, Верхньоторецького і Авдіївки. Непоодинокі ворожі обстріли з гранатометів та великокаліберних кулеметів спостерігалися поблизу Авдіївки, Кам'янки, Верхньоторецького, та шахти "Бутівка". Також по оборонцях Авдіївки вели вогонь ворожі снайпери.

В неділю не припинялись бойові дії в районі Авдіївської промзони і Верхньоторецького.

Донецьк

У п'ятницю тривали мінометні бої в районах Опитного і Пісків.

В суботу ворожі обстріли з гранатометів та стрілецької зброї спостерігалися поблизу Мар'їнки, Красногорівки, Опитного, Пісків і Невельського. По оборонцях Опитного вели вогонь ворожі снайпери

В неділю тривали мінометні бої в районі Пісків.

Приазов'я

У п'ятницю активні обстріли бойовиків з мінометів, гранатометів і стрілецької зброї відбувались в районах населених пунктів Гнутове та Водяне.

В суботу ворожі обстріли з гранатометів та великокаліберних кулеметів спостерігалися поблизу Гнутового, Водяного, Павлополя, Широкиного, Талаківки і Пищевика. Вдень по захисниках Павлополя і Гнутового вели вогонь ворожі снайпери.

В неділю обстрілам піддались підрозділи ЗСУ в районі Талаківки, Водяного та Широкиного.

Що стосується втрат, то за вихідні внаслідок бойових дій в районі проведення антитерористичної операції один український воїн загинув і дев'ять зазнали поранень.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...