У Х*йла настає політична імпотенція: "Не вірю, що Путін зараз на щось спроможний", – відомий дипломат

Президент Росії Володимир Путін заявив, що поставки американської летальної зброї Україні можуть спровокувати застосування військової сили на інших територіях.

Про це пише у своєму блозі на "Новом времени" колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко, передають Патріоти України.

Подібні погрози та шантаж у російського президента залишилися чи не єдиним інструментом заявити про себе. Бо інших видимих способів звернути на себе увагу вже немає. Економіка РФ на стадії стагнації, зовнішньополітична ізоляція – "на марші" – невипадково він не їде на Генеральну асамблею, адже за таких обставин знову сидіти в кутку якось не випадає. До того ж санкції не лише не знімають, але й продовжують, корисні ідіоти, пригодовані в Європі, хоч щось і говорять, але на них все менше звертають увагу – одним словом ситуація явно не для великого кормчого великої держави.

Чим можна в такому випадку привертати до себе увагу? Або якимись епатажними заявами, або якимись нерозумними діями. Власне, найяскравіший приклад аналогічної поведінки – це Північна Корея, яка саме цим і займається. Мабуть, зовсім невипадково, що Росію і КНДР американці поставили в один рядок.

Тому ця погроза застосовувати зброю, як на мене, в основному спрямована на внутрішнє російське споживання, на те, щоб російському народові черговий раз дати сигнал, що "ми – сильні, ми їм покажем кузькіну мать". Чи покажуть – у мене великі сумніви. Вже нема що показувати та нема чим. Тому як дрібну капость – звичайно, можна поставити озброєння в кілька районів, щоб насолити американцям чи європейцям, але це означає ще глибше загнати ситуацію в глухий кут, з якого все ж якось доведеться вибиратися, а наступний крок буде ще болючішим.

Тому я не вірю, що Путін зараз на щось спроможний, зокрема і через дуже слабеньку реакцію на закриття Генерального консульства в Сан-Франциско та всіх торгових представництв в Америці. Звернутися до суду – це, звичайно, добре, але я собі уявляю, що було б за радянських часів у такому випадку. Окрім погроз черговий раз когось кудись вислати, далі він піти вже не може.

Якби Путін вів адекватну політику, то й щодо КНДР він поводився б навпаки – замість підтримувати Кім Чен Ина, стимулював би ті країни, які можуть впливати на Північну Корею в напрямку зменшення загрози та напруги. Я думаю, ми ще будемо свідками цікавих відкриттів, коли експертна місія ООН таки розбереться, звідки в північнокорейців ракетні технології, й це все матиме катастрофічний для нього результат. Але, оскільки ідеологія Росії та Північної Кореї в принципі однакова й вона полягає в тому, що весь агресивний світ нібито проти них, а вони "обложені у фортеці" й мусять оборонятися, то тут проглядається ідеологічна спільність. На мою думку, основою позиції Путіна щодо Північної Кореї є оце відчуття тотальної глобальної несправедливості відносно цих країн, які мають право на відповідь – при цьому відповідь абсолютно неадекватну.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...