У Кличка кратне підвищення квартплати пояснили зростанням доходів киян, благаннями нереформованих ЖЕКів та тим, що за інші послуги все одно люди платять більше

Зовсім недавно міський голова хизувався тим, що ті тарифи, котрі залежать від міста підвищувати не будуть. На відміну від "зажерливих монополістів" - газо- тепло- та електропостачальників.

Комунальні платежі за обслуговування багатоквартирних будинків в Києві, яке проводять комунальні експлуатаційні компанії (ЖЕКи), підняли в середньому з 3 до 5,8 грн. за кв. м через різке зростання збитковості таких підприємств за період після останнього підвищення квартплати в 2011 році. Про це заявив заступник голови Київської міськдержадміністрації Петро Пантелєєв, передають Патріоти України.

«Два роки ЖЕКи нас просили скорегувати ... Ми відмовляли, тому що є межі платоспроможності людей. Зараз ситуація більш-менш стабілізувалася, і ми змушені йти на такий крок, оскільки зобов'язані зберегти працездатність підприємств і їх працівників, яких вже і так не вистачає», - сказав він на брифінгу в Києві в суботу.

У свою чергу, начальник управління цінової політики департаменту економіки і інвестицій КМДА Василь Яструбинський уточнив, що в Києві понад 11 тис. будинків, з яких влада міста підвищила квартплату для 8,327 тис., у той час, як інші обслуговуються приватними компаніями, ОСББ або ЖБК. Тарифи в них, за його словами, «5-7-8 грн., а в деяких - до 10 грн.» з кращою якістю послуг. Чиновник додав, що середня зарплата в місті з 2011 року зросла з 3,44 тис. грн.. до 10-11 тис. грн.., тариф на електроенергію з - з 0,24 грн. до 1,68 грн. за кВт-год, тарифи на опалення - в чотири рази.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...