У Кличка нарешті побачили проблему: "Паркувальна мафія", або кому йдуть гроші київських автомобілістів (відео)

Київська мерія нарешті помітила паркувальну мафію в столиці.

"Мер Кличко заявив, що з 10-го серпня в Києві не треба платити паркувальникам," - пише відомий журналіст Дмитро Гнап, передають Патріоти України з посиланням на 24 Канал.

"Якщо хтось після 10-го серпня вимагатиме з вас готівку за парковку, можете сміливо дзвонити в поліцію – ці люди намагаються вас пограбувати", – рішуче заявив Кличко.

Взагалі-то, не платити паркувальникам можна ще з 2012-го року, коли вступила в силу відповідна Постанова Кабінету Міністрів. Ще з тих часів ви мали оплачувати за паркування в будь-якому місті Україні тільки через спеціально встановлені пристрої – паркомати, які мали розміщуватися з розрахунку 1 на 20 паркувальних місць.

Але замість цього, всі ці роки похмурі хлопці в синіх сорочках та помаранчевих кашкетах вимагали з вас гроші за парковку, посилаючись на те, що паркомат встановлять або відремонтують колись там, а гроші за парковку з вас потрібні їм вже тут і зараз.

Якщо ви людина принципова і не з полохливих, ви на законних підставах могли сказати цим вимагальникам з паркувальних служб "до побачення". Втім, більшість водіїв все ж таки воліло не ризикувати лако-фарбовим покриттям свого автомобіля, тому віддавало цим вимагальникам п’ять чи десять гривень, аби відчепилися.

Тепер же київська мерія пообіцяла, що паркувальників водії більше не побачать і закликала платити за парковку у Києві, як в Європі – через паркомати або SMS. Але чи більш прозорим від того стане оплата паркування? Чи варто взагалі сьогодні платити за паркування? Чи потрапляють гроші з парковок до бюджетів ваших міст? Звісно, ні.

З чого складається плата за паркування в місті Києві? Це паркувальний збір. Власне, саме ця сума, як податок з автовласників, потрапляє до міського бюджету. Ну, чи має потрапляти. А друга сума – це так звані послуги з паркування, дохід від яких йде не до міської скарбниці, а залишається в касі самого підприємства.

У касі, з якої так зручно просто вигрібати гроші так, щоб до бюджету міста вже нічого не потрапляло. Ви, напевне, будете здивовані, але столичне комунальне підприємство "Київтранспарксервіс", яке опікується всіма київськими парковками, – збиткове. Збиткове, уявіть собі. Наприклад, в їхньому фінансовому звіті за минулий рік три мільйони збитків, замість прибутку.

Отже, підприємство, яке не має майже ніяких витрат, збирає буквально з землі щодня силу силенну грошей, працює у збиток. Чому? А тому що, на відміну від Берліна або Парижа, де вся сума плати за парковку є транспортним збором, який одразу йде в казну, у нас більша частина цього платежу – це плата за різноманітні паркувальні послуги.

Тільки не питайте у міських чиновників, що саме входить в ці так звані паркувальні послуги. Вони довго і плутано вам пояснюватимуть, що це і оплата електрики для паркоматів, і нанесення фарби на асфальті, і встановлення знаків на парковці, і оплата важкої праці дирекції і ще бозна-що.

І цю плату за паркувальні послуги директор паркувального підприємства не перераховує в бюджет, а розподіляє на власний розсуд. Очевидно, за погодженням з високопоставленими керівниками та правоохоронцями.

Саме тому ледь не щороку в комунальному підприємстві "Київтранспарсервіс" проходять обшуки. Саме тому щороку піприємство демонструє збитки. Саме тому у прокурорів, які контролюють паркувальну галузь, регулярно оновлюється автопарк. А тим часом вулиці міст, які чиновники обіцяли покращувати за рахунок плати за парковку, так само рясніють вибоїнами і ямами.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...