У Кремлі щось задумали? - "Росія змінила риторику: що це значить", - Волошин

Тепер вони говорять, що усім, хто хоче здійснити прохід Керченським проливом, необхідно дотримуватись міжнародних норм судноплавства...

Про це у своєму блозі пише спікер Генштабу ЗСУ Влад Волошин, передають Патріоти України.

"Коли наприкінці грудня минулого 2018 року Секретар РНБО України Олександр Турчинов заявив, що наші кораблі неодмінно підуть через Керчинську протоку і здійснюватимуть такі проходи стільки, скільки нам буде необхідно, то чимало російських "яструбів-політиків" вже потерали від кровожерливого захоплення брудні рученята. Мовляв, "топитимемо і розстрілюватимемо усе".

Проте, лише за два тижні їхня риторика починає мінятися. Устами їхніх маріонеток - кримських "чиновників" - починають звучати набагато обережніші заяви і про "розстріл" вже ніхто не говорить.

Тепер вони більш зважено заявляють, що прохід ніхто не закриває (але ми пам'ятаємо притоплену баржу під час переходу наших катерів). Тепер вони говорять, що усім, хто хоче здійснити прохід по каналу, необхідно дотримуватись міжнародних норм судноплавства (під час подій з нашими катерами ми теж суворо дотримувалися цих норм, і навіть чекали на лоцманів, хоча росіяни на це не зважали, а пішли на таран. А потім переслідували, обстріляли і захопили наші кораблі).

Хоча після тих подій минуло майже півтора місяці, тональність риторики змінилась абсолютно в іншому напрямку. Причина цьому - міжнародний тиск на росію, яка все-таки й далі торгуватиметься за "визнання Криму і скасування санкцій".

Тож такі заяви - яскравий приклад, що й на росію можна впливати, тиснучи на певні "больові точки".

"Тиск", який регулює присутність України в Керчинській протоці, зараз здійснюється на "правильні" точки, а при достатьому регулюванні ще й сили цього тиску можна взагалі росію "загнати" у нормальні межі."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...