"У Кремля була ціла стратегія": Лідер кримськотатарського народу заявив про приреченість Криму

Росія вела підривну роботу в Криму ще з 1991 року і лист екс-президента Віктора Януковича з проханням РФ ввести війська на територію України був лише формальністю.

Мустафа Джемілєв

"Вони активно фінансували проросійські організації, особливо в Севастополі, куди не було доступу українським службам, розроблялися різні плани. І ми про це попереджали українську владу", - розповів народний депутат від фракції БПП Мустафа Джемілєв, передають Патріоти України.

За його словами, Росія завжди мала види на Крим, хоча офіційно ніяких територіальних претензій до України не мала, але весь час, починаючи з 1991 року, з її боку велася підривна робота. І незалежно від листа Януковича, РФ не залишила б півострів в спокої. "Крим не залишили б у спокої в будь-якому випадку, у них ціла стратегія була, над якою працювали спецслужби. Але не виключено, що на деякий час це було б відтягнуте. Але вони б знайшли інший привід", - зазначив Джемілєв.

Нардеп згадав, як Путін натякав про можливості анексії Криму ще після окупації частини територій Грузії в 2008 році. "Я добре пам'ятаю слова Путіна в 2008 році після окупації частини Грузії, коли йому поставили запитання: "Чи не загрожують подібні дії по відношенню до України і Криму?". Він якось сказав: "Ні. Ми зробили ці кроки по захисту прав російських громадян. А в Україні, поки, не порушуються", - згадує Джемілєв.

"Тобто, в будь-який час вони могли б зробити заяву, що порушуються права і захищати росіян в Україні", - додав він.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...