"У крокодила з крокодилом не може бути стосунків": У США пояснили, чому Путін посварився з Лукашенком

Відносини Росії і Білорусі зіпсувалися через схожість принципів роботи їхніх лідерів.

"У крокодила з крокодилом не може бути стосунків, бо вони можуть одне одного з'їсти", — висловився про відносини глав РФ і Білорусі Володимира Путіна й Олександра Лукашенка капітан 1-го рангу ВМС США у відставці, екс-представник НАТО в Росії Гаррі Табах, передають Патріоти України з посиланням на Апостроф.

За його словами, це стосується не тільки Білорусі, а й Казахстан не надто комфортно почувається. "Там теж дуже багато російськомовного населення, і там теж дуже переживають. Казахстан зараз переходить на латиницю, вони намагаються якось відійти від Росії, а для неї — це великий удар. Усі намагаються якось відокремитися від Росії. Це як наприкінці Другої світової війни, коли всі хотіли стояти подалі від Гітлера. Так само і зараз. Він же сказав: "Якщо немає Росії, то навіщо тоді цей світ?!" І також він сказав: "Я — це Росія!" Виходить, що якщо його не буде, то навіщо цей світ, а це — очевидна загроза всьому світу, він погрожує всьому світу, і він не просто так це сказав", — додав Табах.

Він зазначив, що вважає Лукашенка досить хитрим лідером. "Це, напевно, інший народ, я думаю, може, Білорусь — це і не країна, а один великий партизанський загін, і там є декілька зрадників. Важко сказати, я не зовсім розуміюся в нюансах цих культур, і для мене до 2014 року українці й росіяни були повністю однаковими, жодної різниці між цими людьми не було", — сказав Табах.

"Я зрозумів, що росіяни — це зовсім інший народ, у них інші цінності. А білоруси, подивимося, як вони поведуться, але вони, звісно, більше залежні від Росії. Країни Балтії теж бояться, але у них інша ситуація", — підсумував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...