У Києві 22 липня на 92-му році помер вчений, академік АН України Костянтин Ситник

Вчений працював в Інституті ботаніки імені Холодного, в якому пройшов шлях від аспіранта до директора.

Костянтин Меркурійович Ситник

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна", передають Патріоти України.

Ситник - один із засновників Української республіканської партії "Собор". В1980-1985 роках - голова Верховної Ради Української РСР.

У 1974-1988 роках був віце-президентом АН України. Почесний директор Інституту ботаніки імені Холодного, голова комісії з вивчення спадщини академіка Вернадського, президент Українського ботанічного товариства.

У 1998 році нагороджений орденом князя Ярослава Мудрого V ст. за видатні особисті заслуги перед Українською державою у розвитку фундаментальної науки, формуванні національної школи космічної біології та активну громадську діяльність, в 2006 році - орденом князя Ярослава Мудрого IV ст. за видатний особистий внесок у становлення і розвиток вітчизняної науки, багаторічну плідну законотворчу та громадсько-політичну діяльність.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...