У Києві на території кінно-спортивного клубу виявили змучених тварин (відео)

Волонтери заявляють - власник 15 голів не годує їх належно, тому закликають небайдужих людей урятувати виснажених тварин.

Та попри це, власник і далі здає їх в оренду та заробляє на них гроші, йдеться у сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Коня Хоруга привезли в стайню до іншого кінно-спортивного клубу з попередньої домівки на реабілітацію. Про коня власник нової домівки тварини Олег Остріков дізнався з соцмереж. Там, де кінь раніше жив, залишились інші. Їхні фото поширили волонтери. У тварин від голоду стирчать ребра.
Власника - Президента аматорів кінного спорту України Олександра Ковальчука - Олег знає особисто. Ніколи б не подумав, що той їх мало не занапастить. У Ковальчука зосталося ще чотирнадцять породистих коней. "2-3 місяці без їжі. Єдине, що Слава Богу, що у нього весь час була вода", - каже про коня його рятівник.

Стайню, у якій живе кінь Артек, Ковальчук винаймає. Артека господар здає в оренду. Світлана готує тварину для орендатора. "Погано годують. Соломою і макухою з-під вівса. Коли овес дроблять, шкарлупа залишається - оцим і годують. А треба сіном і вівсом", - розповідає коняр Світлана.

Федерація кінного спорту Київщини скликала комісію. На руках мають висновки ветеринарів, що стан коней і дійсно жахливий, їх потрібно відгодовувати. Власника вмовили передати ще трьох коней на відгодовування до іншого клубу за місто. На невизначений строк. Керівник столичної кінно-спортивної школи, у стайні якої тримає тварин Олександр, від ситуації відхрещується.
"Ми до цього не маємо ніякого відношення. Людина орендує конюшню. Зі своїми конями. Зі своїми кормами", - стверджує власник клубу. Олександра Ковальчук у телефонній розмові вдає, ніби не розуміє про що йдеться і такого ніколи не було.
Якщо власник коней не схаменеться, конярі напишуть заяву в поліцію. Від серпня минулого року в Україні посилили відповідальність за жорстоке поводження з тваринами. Тепер за знущання можна сісти за ґрати строком до восьми років.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...