У Лаврова розповіли, як "принижували" росіян у СЦКК

За словами російського чиновника, Представники РФ вийшли зі Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування на Донбасі (СЦКК), зокрема через нібито приниження російських офіцерів українською стороною.
заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін

Про це в інтерв'ю "Комерсанту" заявив заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін, передають Патріоти України.

За його словами, рішення Москви "не було раптовим" - російська сторона направила в МЗС України чотири ноти з вимогою припинити обмеження прав наших офіцерів, які перебувають на українській території.

"Малося на увазі, що в цьому центрі будуть працювати і представники Донецька та Луганська, але в 2015 році Київ відкинув їх. А пізніше почав принижувати і наших офіцерів. Це стосується побутових питань, оглядів на кордоні (аж до роздягання), та й людського спілкування. Терпіти це було неможливо, ніяких відповідей на наші ноти ми не отримали, тому було прийнято виправдане рішення відкликати звідти наших офіцерів", - заявив дипломат.

Карасін зазначив, що представники РФ можуть повернуться у СЦКК лише на певних умовах.

"У нашому житті нічого неможливого немає, але для цього треба змінити позицію Києва, зробити так, щоб умови були гарантованими, а не залежали від волі якогось українського політика. Це повинен бути міжнародно затверджений кодекс ставлення до наших офіцерів. Я думаю, що це теоретично можливо", -додав він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...