У Львові через прохання не вмикати російську "попсу" побили ветеранів АТО

У Львові десять охоронців ресторану «Старгород» вчора, 2 грудня, напали на двох військовослубовців, бо ті попросили адміністрацію закладу припинити грати російську попсу.

Про це розповів екс-нардеп від ВО «Свобода» Андрій Міщенко, до якого за допомогою звернулись обурені військовослужбовці, передають Патріоти України з посиланням на «Вголос».

«Воїни українсько-російської війни вчора випадково зустрілись у Львові. Обидва вони не місцеві мешканці, а тому не знаючи міста, щоб відсвяткувати свою зустріч, вони пішли у «Страгород». Там воїни взяли випити пива, загалом поводились спокійно без всяких інцидентів. Але у ресторані почала грати російська пісня. І один з військових, Володимир Гапун, підійшов до адміністратора закладу, культурно його попросив вимкнути російську попсу, мовляв, ми там воюємо за Україну, а ви у Львові, патріотичному місті, таке вмикаєте.

Адміністраторка пообіцяла принести військовим «Книгу скарг та пропозицій», проте цього вона так і не зробила, а російська попса продовжувала грати. Тоді військовий підійшов до діджея та каже: «Вибач, але якщо тобі за це платять чи змушують вмикати російські пісні, то давай я тобі заплачу більше, але ти цього не вмикатимеш. Після цього на учасників українсько-російської війни напало десять охоронців «Старгороду». Вони їх скрутили та викликали поліцію», - розказав Андрій Міщенко.

Правоохоронці одягнули на учасників українсько-російської війни наручники та доставили їх у Личаківський райвідділ поліції, проте коли там розібрались із ситуацією, воїнів відпустили.

«У неофіційній розмові з поліцейськими вдалось з’ясувати, що до них зі «Старгороду» щодоби надходить по три-п’ять викликів. Адміністрація ресторану так «реагує» на прохання не вмикати в час війни російськомовну музику. Тобто люди роблять зауваження, у «Старгороді» викликають поліцію, а правоохоронці згодом відпускають людей, бо зрозуміло, що у діях відвідувачів цього закладу немає нічого кримінального», - додав екс-нардеп.

Андрій Міщенко розказав, що його знайомі у правоохоронних органах підтвердили, що подібні інциденти у «Старгороді» відбуваються регулярно.

«Коли до мене, розказавши, що сталось у патріотичному Львові, звернулись ці учасники українсько-російської війни, то так , як я свого часу був членом Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, подзвонив до правоохоронців. У поліції мені сказали, що справді за «Старгородом» прикріплена погана слава. Але їм усе сходить з рук, можливо, у них є великий покровитель», - наголосив екс-нардеп.

За фактом інциденту в «Старгороді», воїни українсько-російської війни звертатимуться до поліції.

«Дуже прикро, бо за випадок, який трапився у цю ніч, ні адміністрація закладу, ні охоронці не нестимуть ніякої кримінальної відповідальності, оскільки там можуть заховати відеозапис з камер, заявивши, що у них взагалі нічого не відбувалось. Але тут радше є склад злочину в політичні площині. А саме – провокування громадського конфлікту і розпалювання ворожнечі та пропаганда російської культури. І якщо зараз власників закладу не притягнути до відповідальності, то я боюсь, що військові просто по-своєму «поговорять» з ними», - сказав Андрій Міщенко.

Нагадаємо, мережа пивних ресторанів «Старгород», окрім Львова, є й у Харкові, Дніпрі, Ризі, Сочі, Санкт-Петербурзі.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...