У Литві вивчили аудіозаписи ключового фігуранта у справі про МН17

У Литовському центрі судової експертизи порівняли аудіозаписи голосів генерал-полковника ЗС Росії Миколи Ткачова і високопоставленого російського радника з позивним "Дельфін", який причетний до загибелі МН17 на Донбасі у 2014 році.

Микола Ткачов

Результати дослідження показали високу ступінь ймовірності того, що мова йде про одну й ту ж особу, - повідомляє "Новая газета", передають Патріоти України.

У публікації наголошується, що аудіоматеріали були надані журналістами з Bellingcat іTheInsider, які провели власне розслідування.

Автори вивчили повідомлення проросійського блогера Бориса Рожина та терориста Ігоря Гіркина, в яких вони розповідали про прикомандированого до Сорокино (колишній Краснодон. - ред.) російського радника у генеральському чині з позивним "Дельфін".

За словами Рожина та Гіркина, в завдання "Дельфіна" входило структурування місцевих розрізнених військ і налагодження координації між ними.

Гіркин стверджував, що "Дельфін" мав великий досвід штабної роботи на території Росії.

Аналізуючи цю інформацію, автори дійшли висновку, що за "Дельфіном - Миколою Федоровичем" ховається генерал-полковник з Єкатеринбурга Микола Федорович Ткачов.

Після цього журналісти віддали записи на експертизу двом незалежним лабораторіям - до Литовськго центру судекспертизи і Національного центру медіакріміналістікі в Університеті Колорадо (США).

Американці провели технічний аналіз записів і зробили висновок про "помірний ступень підтримки" гіпотези про подібність двох голосів.

Поряд з цим литовські експерти крім теханализа зробили ще і лінгвістичне дослідження. Висновки, до яких вони прийшли, не додали абсолютної впевненості.

Але литовці порівняли голос Ткачова з декількома записами голосу "Дельфіна", перехопленими влітку 2014 року СБУ. І зробили висновок, що на двох записах голос "Дельфіна" має "ймовірну схожість" з голосом Ткачова, а ще на двох записах схожість має вже "високу ступінь ймовірності".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...