У мережі показали зсередини есмінець-"невидимку" Zumwalt (відео)

Zumwalt - найбільший і при цьому самий «непомітний» есмінець в світі.

Незважаючи на довжину понад 180 м, він має в 50 разів меншу радіолокаційну помітність, ніж звичайні кораблі, повідомляють Патріоти України з посиланням на Warspot.

«Невидимість» досягається завдяки спеціальній формі корпусу, матеріалам, що застосовувалися при будівництві корабля, а також нанесенням радіопоглинаючого покриття.

Корабель має дуже незвичайний зовнішній вигляд і легко пізнаваний, але як він виглядає всередині, довгий час знали лише його будівельники і екіпаж.
Тепер же завдяки відео від YouTube-каналу AirSource Military ми можемо зазирнути в каюту екіпажу, їдальню, побачити кулеметні точки, перукарню, тренажерний зал і навіть гальюн найдорожчого есмінця в світі.

Zumwalt (DDG-1000) є першим есмінцем нового покоління, а також найбільшим і важкоозброєним кораблем в своєму класі. Базове озброєння включає в себе 80 пускових установок для ракет, дві 155-мм артилерійських установки AGS і дві зенітні установки Mk.110 калібру 57 мм. Есмінець оснащений силовою установкою, здатною генерувати до 78 МВт електроенергії - така кількість електрики необхіднакораблю для харчування електромагнітного знаряддя (рельсотрона) і бойових лазерів, які планують встановити на нього пізніше.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...