У мережі розгорівся скандал через знищені легендарні графіті часів Майдану (фото)

У Києві змили патріотичні графіті з магазину на вулиці Грушевського, які були намальовані ще за часів Євромайдану.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомила журналіст Тетяна Висоцька, передають Патріоти України.

"Товстосуми-власники магазину "Емпоріум" на початку вулиці Грушевського тихенько знищили революційні патріотичні графіті, які протрималися на стінах будинку майже 3,5 роки. Уже не бояться. Вже думають, що можна. Але помиляються. Хоча сучасна влада вже змінила всі ідеали Майдану, залишилися люди, для яких ці ідеали досі є цінними", - написала вона.

Журналістка зажадала відновити графіті, тому що вони є пам'ятником Революції Гідності.

Користувачів мережі обурив інцидент, вони зажадали пояснень від господаря магазину.

До слова, в коментарях до посту відписався і господар "Емпоріуму" - Ігор Доценко.

"Панове, заспокойтеся, випийте чогось смачного і подумайте тверезо! Ніхто з вас взагалі не знає прізвище художника і чим він займається. Не треба підносити трафаретне мистецтво в ранг творів! Це типовий стріт-арт, який час від часу видаляють комунальні служби. тому, заспокойтеся і не робіть бурю у склянці. Для бажаючих купити революційний трафаретний "живопис", заходите на будь-який лубочний базар, там є всі варіанти Лесі, Вані та Тараса, будь-якого розміру і форми, причому від цього автора", - написав він.

На інцидент також відреагував директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

"Ми вже звикли, що пам'ять про Майдан заважає деяким політикам - красти, обманювати. Виявилося, деяким вона заважає заробляти гроші. Тому знищено революційне графіті на Грушевського. Але вони не тільки невід'ємна частина нашої пам'яті про Майдан - вони мають статус пам'ятки місцевого значення. Тому закликаємо всіх об'єднатися для їхнього відновлення. Ті, які стирають пам'ять приречені на забуття. Ті, хто дозволяє зробити це - на зневагу", - написав він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...