У мережі розповіли, як виглядає громадський транспорт в світі і порівняли його з українським

Відзначається, що якість транспорту та вартість перевезення можуть бути безпосередньо пов'язані із загальним добробутом країни.

Про це повідомляє ZIK, передають Патріоти України.

Відзначається, що чим бідніша країна, тим громадського транспорту менше і він більш тісний, і навпаки - якщо багатша, тоді транспорт повинен бути просторіше і комфортніше. Хоча, є винятки з правил. Наприклад, година пік. Японія і її метро, де спеціальні люди "пакують" людей в переповнені вагони. Тому, все воно, звичайно, відносно, однак простежуються свої закономірності, як, наприклад, вартість послуг і середня зарплата, яку отримують жителі тієї чи іншої країни.

Видання наводить приклад Польщі, де економічний рівень життя у поляків в рази вище, а середня зарплата становить близько чотирьох тисяч злотих на місяць, тобто це десь 30 тисяч грн.

Журналісти відзначили, що в середньому подорож в громадському транспорті полякам обходиться десь три злотих, тобто 22 грн. У них також діє єдиний електронний квиток, тобто, завдяки якому можна проїхатися не тільки на автобусі, але і в електротранспорті або метро. Якщо порівняти з витратами українців, то можна побачити чітку аналогію - в середньому в чотири рази поляки більше заробляють, і в чотири рази більше платять за громадський транспорт.

Також сказано, що і у Франції, де зарплата в середньому на 10 разів більше, ніж в Україні, громадський транспорт дорожче на аналогічне співвідношення.

Також в приклад привели Данію, де середня зарплата датчан становить 5000 євро, а це більше 150 тис. Грн. Тобто десь в 20 разів вища за українську. Щоб покататися на автобусі в Копенгагені доведеться витратити 100 грн., А то і більше і це приблизно в двадцять разів дорожче, ніж у нас.

Відзначається, що якість транспорту та вартість перевезення можуть бути безпосередньо пов'язані із загальним добробутом країни, але не завжди.

Так, в Китаї середня заробітна плата становить 750 доларів, тобто 20 тисяч гривень. Але ціна в громадському транспорті така ж, як і у нас, і коливається від 4 до 8 грн. Журналісти стверджують, що в великих містах Китаю якість транспорту, незважаючи на велику кількість населення, - висока і навіть на рівні з містами Західної Європи.

У той же час, українські перевізники не надають повного спектру послуг, які повинні входити у вартість проїзду.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...