У мережі розповіли подробиці нападу бойовиків на православний храм у Грозному (відео)

Люди, що знаходилися у храмі, розповіли, що почули стрілянину на вулиці під час вечірньої служби, приблизно о 15:00.

Стали відомі подробиці спроби захоплення у заручники парафіян у церкві Архангела Михаїла у центрі Грозного. Остаточно підтверджено, що всього в операції загинули сім чоловік, включаючи нападників, двох поліцейських і парафіянина, який отримав поранення, передають Патріоти України з посиланням на "РИА Новости".

Люди, що знаходилися в храмі, розповіли, що почули стрілянину на вулиці під час вечірньої служби, приблизно о третій годині дня. "Всього у храмі знаходилося близько 15 парафіян, один з чоловіків кинувся блокувати двері стільцем", - розповіла одна з парафіянок церкви Тамара Погорєлова. За її словами, зовні йшла стрілянина з пістолетів та автоматів.

"Ми встромили стілець у двері і тримали двері. Під час цього отримав поранення один з парафіян, лікар з Гудермеса", - додала вона.

Свідок заявила, що всі були перелякані. Діти священика у цей час перебували у дворі. "Дружина священика встигла вискочити на вулицю і швидко завести дітей у будинок", - розповіла співрозмовниця агентства.

Ще один очевидець, який представився Сергієм, розповів, що, почувши стрілянину, вони відразу заблокували вхідні двері. "Ми відразу припустили, що щось не так, і відразу закрили двері. Зовні вхід в церкву охороняють четверо прикомандированих у Чечню військовослужбовців. Ми одразу почали телефонувати за номерами екстрених служб", - розповів Сергій.

Правоохоронці зуміли ідентифікувати одного з нападників - ним виявився житель Грозного, який проживав на околиці міста, ім'я якого поки не повідомляється. Особи інших нападників встановлюються.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...