У Міноборони розповіли, скільки наразі мають генералів і скільки отримали лампаси за бої на Донбасі

Кількість вражає. На кожні 2000 бійців ЗСУ припадає цілий генерал. У деяких набагато сильніших арміях світу навіть полковників менше.

У Збройних силах України з 111 генералів 65% - це особи, які мають вік до 55 років, з них 34 генерали віком до 50 років. В Міністерстві оборони заявляють, що за час проведення Антитерористичної операції на сході України звання генерала отримало шість командирів бригад, з яких двоє були удостоєні звання героя України, - розповів на брифінгу начальник Головного управління персоналу - заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Артур Артеменко, передають Патріоти України.

"Враховуючи заслуги під час участі і забезпечення проведення Антитерористичної операції, шість командирів бригад отримали генеральське звання. А саме генерал-лейтенант Забродський М.В.(2015 рік), генерал-лейтенант Грищенко А.М. (2015), генерал-лейтенант Мікац О.Г. (2015 рік), генерал-майор Павлюк О.О. (2015), генерал-майор Содоль Ю.І. (2015), і генерал-майор Ковальчук А.Т. (2016)", - сказав Артеменко.

Також він сказав, що двоє з цих генералів є героями України. "Щодо вікових показників, то присвоєння первинного генеральського звання за всіма етапами кар'єрного зростання - це проходження військової служби на посадах молодшого офіцерського складу 5-7 років, на посадах вищого офіцерського складу - 12-15 років, і офіцером може відбутися тільки через 25 років вислуги у військовому званні", - додав Артеменко.

"Враховуючи, що середній вік лейтенанта-випускника складає 21-25 років, середній вік генералів повинен складати за математикою 55 років", - додав він. Також він зазначив, що "аналіз вікового цензу 111 генералів Збройних сил України свідчить, що 65% - це особи віком до 55 років, з них 34 генерали віком до 50 років".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...