"У нас не зупиняється робота ні на день, ні на годину": Шойгу обіцяє збудувати армію бойових роботів. Мережа регоче

Після скандалу з "роботом" зі звичайного LEGO Росія анонсувала виробництво "бойових роботів".

За словами міністра оборони РФ Сергія Шойгу, закінчуються державні і військові випробування бойових роботів. Він висловив надію, що вже в цьому році почнеться серійне виробництво, - передають Патріоти України з посиланням на КоммерсантЪ.

Міністр розповів, що вже завершилися роботи зі створення робототехніки з площинного розмінування. "У нас не зупиняється робота ні на день, ні на годину", - сказав Шойгу.

Нагадаємо, влітку 2017 року в Росії розгорівся черговий фінансовий скандал, коли під час візиту прем'єр-міністра країни Дмитра Медведєва в Новгородську область йому показали "російські інновації". Зокрема, йому показали "інноваційного вітчизняного робота" у формі слона, видавши його за російську розробку. Знімок, де голова уряду з серйозним виглядом розглядає диво науки і техніки, потрапило в державні ЗМІ.

Однак "бойового слонопотама" дуже швидко розпізнали пильні блогери. Ним виявився імпортний дитячий конструктор LEGO Mindstorms Education EV3 45560, призначений для навчання дітей від 10 років основам робототехніки, який продається також і в Росії.

Між тим, тоді Медведєв залишився задоволений "інновацією" настільки, що навіть пообіцяв виділити на подальшу її "розробку" 12,5 млрд руб. з державного бюджету РФ. Саме таку суму, за словами прем'єра, планується витратити "на фінансування національної технологічної ініціативи".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...